Naručeni imaju prednost kod cijepljenja

Naručeni imaju prednost kod cijepljenja

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« javljaju kako je u ponedjeljak zabilježen nešto veći interes za cijepljenjem protiv bolesti COVID-19 na cijepnom punktu Velesajam. Napominju međutim kako se cijepljenje organizira prema uobičajenoj organizaciji rada i rasporedu te tvrde da nema većih zastoja.

Napominju da je zbog blagdana angažirano nešto manje studenata, ali kako je i dalje na Velesajmu svakodnevno prisutno 12 trijažnih timova.

U ponedjeljak je cijepljeno ukupno 1610 osoba, od kojih je nešto više od 1000 bilo naručeno za cijepljenje. Budući da je javni poziv za cijepljenje svim dozama i svim dostupnim vrstama cjepiva protiv bolesti COVID-19  i dalje u tijeku, napominju kako ne mogu utjecati na to koliko će osoba doći i kojom će brzinom oni moći biti cijepljeni.

Iz »Štampara« još jednom naglašavaju da se građani mogu doći cijepiti i bez prethodne najave, međutim prednost imaju oni koji su se naručili putem platforme cijepise.zdravlje.hr, sustava e-Građani te dostupnog Portala zdravlja ili slanjem elektroničke pošte na adresu cijepljenjecovid@stampar.hr.

Raspored lokacija na kojima se građani u Zagrebu mogu cijepiti, kao i termina u kojima se mogu cijepiti, dostupan je na poveznici: https://www.stampar.hr/hr/novosti/raspored-cijepljenja-na-zagrebackom-velesajmu-i-ostalim-mjestima-u-zagrebu (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni