Narodna veselica za one dva plus

Narodna veselica za one dva plus

Jedna primjedba. Suvremenim rječnikom, ta jazz veselica bila je slabo iskomunicirana. Mnogi nisu znali da se to održava u povodu Svjetskog dana jazza

Na terasi Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu dogodila se zadnjeg dana travnja za sve neočekivana veselica. Za sve one od 2 plus.

Već nekoliko godina slavi se tog dana Svjetski dana jazza. Mnogi istaknuti jazzisti nastupaju tog dana na prostorima koji omogućuju besplatni pristup zainteresiranima za jazz i oni koji će to tek postati. A potencijalno novih, onih od dvije godine na više bilo je više i svi su slušali i bez plača nastup Jazz orkestra Hrvatske radio televizije pod vodstvom Saše Nestorovića.

Zbog lošeg vremena u tom trenutku program je bio skraćen na 1 sat. Bio je poticajan pa su neki koji se bave plesom i zaplesali. Bilo ih je stvarno lijepo gledati, velik umjetnički doživljaj. Bilo je i oni zbog kojih se ukida sintagma: za one od 7 do 77. Jedna ugledna keramičarka potegla je iz potpuno drugog kraja grada da vidi i čuje što će se događati. Organizatori su izrazili svoje zadovoljstvo odazivom, posebno jer je u tom trenutku padala kiša.

Jedna primjedba. Suvremenim rječnikom, ta jazz veselica bila je slabo iskomunicirana. Mnogi nisu znali da se to održava u povodu Svjetskog dana jazza.

S velikom znatiželjom očekuje se sljedeća veselica. Nadajmo se boljoj komunikaciji o tom događaju.

Tekst i foto: I. Čatić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni