Napustio nas je Ante Bekić, urednik emisije “Znanja i spoznaje”

Napustio nas je Ante Bekić, urednik emisije “Znanja i spoznaje”

(Foto: Pixabay)

Iskustvo uči, mnoge izvan serijske radio emisije nestaju odlaskom urednika u mirovinu ili ako nas prerano napuste.

Jedan od takvih urednika koji nas je napustio 12. kolovoza 2022. bio je Ante Bekić. Najpoznatiji po svojoj emisiji Znanja i spoznaje. No i jednoj rubrici u „Jutarnjim vijestima“ utorkom u 7:00 sati. Zvala se Gospodarska minuta.

Pozornost i posljedično veliko priznanje zaslužuje dugogodišnja emisija, koja se posljednjih godina njezina trajanja zvala Znanja i spoznaje. Započinjala je četvrtkom u 5:05 i trajala do 6:40. Ugostila je veliki broj najvećih stručnjaka na svojim područjima, od jezika i medicine do ekonomije i tehnike.

Ante Bekić se vrlo temeljito pripremao za svaku emisiju, što je rezultiralo višekratnim odazivom tih osoba. Kakav je ugled uživao, bilo jasno na oproštaju.

Nije namjera ponavljati na ovom mjestu što je postigao u svom životu Ante Bekić. To je dostupno na drugim mjestima. Radije dvije epizode.

U emisiji održanoj tijekom Olimpijade u Sydneyju 2000. u emisiju se izravno uključio reporter Hrvatskog radija i obavijestio slušateljstvo o najnovijim rezultatima. Sudionici u emisiji su se tada i sami uključili u izmjenu informacija.

U Gospodarskoj minuti 2001., najavio je novi postupak liječenja vida femto laserima. Prvi femto laser, nabavila je vrlo poznata hrvatska očna poliklinika 2020.

Treba naglasiti da je uvijek imao i vrhunske glazbene urednike.

I na kraju. U četvrtak 18. kolovoza, po završetku svećeničkog obreda. Veliki muk. I nazočni su se razišli.

Igor Čatić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni