Napokon počela nadogradnja OŠ Odra

Napokon počela nadogradnja OŠ Odra

Vrijednost radova je 18,14 milijuna kuna, a rok izgradnje osam mjeseci

»Ispričavam se stanovnicima Odre na dugom čekanju te im zahvaljujem na strpljenju i upornost. Nakon svih blokada i problema, uspjeli smo se jutros ovdje naći i početi raditi punim kapacitetom«, istaknuo je u petak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na obilježavanju početka dugoočekivanih radova na rekonstrukciji i nadogradnji Osnovne škole Odra, kojom će škola uz postojećih devet dobiti još sedam novih učionica.

Podsjetimo, konstrukcija i nadogradnja škole trebala je započeti u studenom prošle godine, no odgođena je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, pa će učenici još jednu školsku godinu pohađati nastavu u školi na Kajzerici.

»Zahvaljujem gradonačelniku jer znam da je uložio puno napora da se nakon svih peripetija stvar pokrene. Zadovoljan sam jer će se nadogradnjom kata nad cijelom površinom zgrade, osim većih kapaciteta, stvoriti uvjeti i za produženi boravak«, rekao je ravnatelj Osnovne škole Odre Vatroslav Gabrić. Također je naglasio da je u planu i izgradnja dvorane koja će započeti kad se riješe imovinsko pravni odnosi.

Rekonstrukcijom će se postojeća kotlovnica na ulje prenamijeniti u plinsku. Vrijednost radova je 18,14 milijuna kuna, a rok izgradnje osam mjeseci. (zagreb.hr /zg-magazin)