Napokon počela gradnja dizala za osobe s invaliditetom u Staroj gradskoj vijećnici

Napokon počela gradnja dizala za osobe s invaliditetom u Staroj gradskoj vijećnici

Radovi na ovom iznimno važnom projektu vrijedni su 3,5 milijuna kuna, trajat će šest mjeseci, a njihovim završetkom osobe s invaliditetom dobit će olakšan pristup svim etažama Vijećnice

Radove na ugradnji dizala za osobe s invaliditetom u Staroj gradskoj vijećnici otvorio je danas gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, u društvu predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora i dopredsjednika Društva distrofičara Zagreb Branka Bizjaka.

Radovi na ovom iznimno važnom projektu vrijedni su 3,5 milijuna kuna, trajat će šest mjeseci, a njihovim završetkom osobe s invaliditetom dobit će olakšan pristup svim etažama Vijećnice.“ Ne uklanjamo samo barijere na cestama, već i u zatvorenim prostorima, kako bismo ih svi mogli ravnopravno koristiti“, rekao je gradonačelnik.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, a dopredsjednik zagrebačkog Društva distrofičara Branko Bizjak objasnio je da će im se ovime uvelike olakšati dolazak na tematske sjednice u Skupštinu te je posebno istaknuo da je Grad Zagreb, zahvaljujući svim svojim dosadašnjim projektima, postao hrvatski grad primjer u području rješavanja problematike osoba s invaliditetom.

Radovi koji su danas započeli u dijelu prostora Galerije Kristofora Stankovića u prizemlju Stare gradske vijećnice uključuju demontažu postojeće infrastrukture, postavljanje zaštitnog knaufa, početak iskapanja u nivo ispod poda te, u konačnici, ugradnju dizala. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni