“Napadi na Bernardića samo su znak da je na pravom putu”

“Napadi na Bernardića samo su znak da je na pravom putu”

U velikoj su ofenzivi dugovječni politički mudraci koji mu subjektivno prigovaraju i obasipaju ga uvredama. Kada se tim kritikama pridruži donedavna zvijezda ljevice, koja je od parlamentarne i euro parlamentarne stranke napravila minornu strančicu ne treba se bojati…

Lazar Grujić

Kao što mjesecima tvrdimo Hrvatska politička scena nije nimalo stabilna, perspektiva nije optimistična, a svakim je danom situacija sve konfuznija. U tom kontekstu svjedoci smo iznenadnih medijskih objava bivšeg vlasnika Agrokora koja otvaraju mnoga pitanja na koja nitko nema odgovora. Kako nam je složena i zbrkana domaća politička scena isto možemo reći i za vanjsko političku situaciju. I u svemu tome najzanimljivije su izjave profesionalnih političara koji uvijek nađu izliku i opravdanje za ono što su trebali učiniti ili još uvijek ne čine.

Nastup gradonačelnika grada Zagreba u emisiji Nedjeljom u 2 zorno je pokazao kako je njegov mandat slučajan i ne ovisi o njegovim potezima i obećanjima nego o zakulisnim igrama i dogovorima. Pri tome je izrekao jedinu istinu kako tijekom kampanje daje toliko obećanja koliko je potrebno da dobije izbore. Pojava MOST-a, stoga je dobro došla jer je potaknula mnoge promjene na političkom polju ali nažalost njihov put koji je bio posut ružama zapeo je u trnju i to uglavnom zbog neočekivanih kadrovskih i ljudskih slabosti te nepotizma. Zbog toga je na domaćem političkom nebu preostala samo još jedna svjetla i neokaljana točka koju predstavlja predsjednik najveće oporbene stranke.

No i ta pozicija, koja je od početka bila izložena kritikama i ucjenama neistomišljenika, mogla bi ubrzo postati upitna. Jer u velikoj su medijskoj ofenzivi stari i dugovječni politički mudraci koji mu subjektivno prigovaraju i obasipaju ga uvredama. No kada se tim kritikama pridruži donedavna zvijezda ljevice i nekog trećeg ili kojeg puta, koja je od parlamentarne i euro parlamentarne stranke napravila minornu strančicu ne treba se bojati. Znak je to samo kako je na pravom putu i da je za hijene oko njega i ostalih političkih eksponenata sve manje lovine. Stoga smo uvjereni kako će temeljito raščišćavanje u najvećoj oporbenoj stranci završiti započetim smjerom koji će se odraziti i na cjelokupno stanje u Hrvatskoj. Pri tome u prvom redu mislimo da sami preuzmemo stvari u svoje ruke bez briselskih ili nekih drugih tutora i interesa.

Lazar Grujić dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Zagreb, 24. 09. 2017. godine

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni