Naloženo uklanjanje šute i smeća s vodozaštitnog područja u Sigetu

Naloženo uklanjanje šute i smeća s vodozaštitnog područja u Sigetu

Utvrđeno je i da autopraonica »Bumerang« ima nelegalno postavljene reklame te će morati ili pribaviti rješenje za njihovo držanje ili će ih morati ukloniti

Vijećnica Mjesnog odbora Siget i potpredsjednica Udruge građana Siget Gordana Pasanec zatražila je hitno postupanje vezano uz ilegalni prilazu koji je napravljen uz autopraonicu »Bumerang« u aveniji Većeslava Holjevca.

Pasanec tvrdi kako je još prije dvije godine na vodozaštitno područje vlasnik »ilegalne autopraonice« kamionima navukao tone šute, namještaja i ostalog smeća.

»Nakon prijave je sve to lijepo ukopao duboko u zemlju i poravnao, čime je direktno ugrožena zaštita podzemnih voda, budući je taj teren još uvijek dio vodozaštitnog područja i zone Z1 (projekt Park Novi Zagreb, op. a.), gdje je zabranjeno graditi bilo što osim parka «, kaže Pasanec.

Dodaje kako se neki stanovnici Sigeta već godinama uporno bore i prijavljuju ilegalne aktivnosti koje se događaju vezano uz autopraonicu »Bumerang«. »Papirologija već tri godine stoji u ladicama DORH-a, izdaju se rješenja za rušenje, nema građevinskih dozvola. Nedavno su iz Gradskog ureda za izgradnju grada, stambene i komunalne poslove i promet izdali rješenje za micanje reklama te dovođenje ceste u prvobitno stanje, ali tvrtka Medikus klasik d.o.o. u čijem je vlasništvu autopraonica stišće žalbu na žalbu…. I gradi…«, nastavlja Pasanec.

Pročelnik spomenutog gradskog ureda Dinko Bilić je u dopisu Goradani Pasanec poručio da je podom prijave vezano za kolni prilaz autopraonice Bumerang na lokaciji V. Holjevca komunalno redarstvo provelo očevid tijekom kojeg je utvrđeno da je za nelegalni prilaz koji je duže vrijeme u sudskom postupku uklanjanja izdano Rješenje o izvršenju. Njime je stranci naloženo da se sve vrati u prvobitno stanje te će se 30. ožujka 2018. pristupiti izvršenju bez prisustva stranke.

Pasanec je ukazala i da autopraonica ima nelegalno postavljene reklame, što je potvrđeno i iz navedenog gradskog ureda te će strankama biti uručena obavijest za pribavljanje rješenja o postavljanju reklame ili pak nalog za njihovo uklanjanje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni