Nakon stana na Ferenščici, zapalila se i kuća u Miramarskoj

Nakon stana na Ferenščici, zapalila se i kuća u Miramarskoj

(Požar kuće u Miramarskoj / Foto: Facebook, JVP grada Zagreba)

Zagrebački vatrogasci jučer su oko 14 sati ugasili požar stana na 1. katu stambene zgrade na Ferenščici 51. Iz stana su visinskim vozilom spasili 11 osoba i četiri kućna ljubimca, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara u zgradi na Ferenščici, u zagrebačkoj općini Pešćenica bit će poznat nakon obavljenog policijskog očevida.

Iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama ističu da je pet osoba zatražilo hitnu medicinsku pomoć te su odvezene na bolničko liječenje, a požar je odmah ugašen te je izvršeno odimljavanje prostora.

Na terenu je bila Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba s 22 vatrogasca i sedam vozila, djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Crvenog križa Zagreba te djelatnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Nakon ove, zagrebački vatrogasci imali su još jednu intervenciju na stambenom objektu. U Miramarskoj ulici u središtu Zagreba u poslijepodnevnim satima izbio je požar na obiteljskoj kući. Na mjesto požara su ubrzo stigla četiri vatrogasna vozila s 13 vatrogasaca. Gasitelji su uspjeli obuzdati vatru, a požarište je natopljeno kako se ne bi ponovno razbuktala.

»Vatra je bila ogromna. Strašno nešto. Vatrogasci su stigli odmah na teren. Uspjeli su ugasiti, ali je vatra sve progutala«, kazao je očevidac za 24 sata.

»U toj je kući živio stariji muškarac. Ne znamo gdje je on«, dodao je svjedok. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni