Nakon slavlja na Trgu, maturanti nastavili “noriti” na Bundeku

Nakon slavlja na Trgu, maturanti nastavili “noriti” na Bundeku

(Foto: Matej Knežević)

Na tisuće učenika završnih razreda zagrebačkih srednjih škola okupilo se na Trgu bana Jelačića kako bi obilježili završni dan škole, poznatiji kao Dan zagrebačkih maturanata.

Kao i proteklih godina, zviždanje, zasipanje prolaznika brašnom, pjesma, ispijanje piva i ostalih alkoholnih pića, pa i kupanje u Manduševcu bili su neizostavni dio »folklora« kakav se viđa na taj dan.

U silnom veselju stradalo je cvijeće u žardinjerama ispred Društva hrvatskih književnika, a ukupna šteta će se, čini se, zbrajati do kraja današnjeg dana. Nadamo se da će sve ipak proći bez ozbiljnijih posljedica, prvenstveno po same maturante.

Nakon okupljanja koje je počelo i prije 11 sati, uz glazbu, ples i pjesmu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kolonu maturanata poveo prema Bundeku gdje im je Grad pripremio bogati zabavni program koji će potrajati do večernjih sati.

Maturante će zabavljati DJ Ace, Turk The DJ, DJ James Warren, Astralis team, DJ Kaane, Jakša Jordes, Surka-Beatbox, a specijalno iznenađenje bit će CONNECT live.

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni