Nakon sedmog oduzimanja riječi i dvije opomene SDP-ovci napustili sjednicu Skupštine

Nakon sedmog oduzimanja riječi i dvije opomene SDP-ovci napustili sjednicu Skupštine

Zagrebački SDP-ovci pobunili su se protiv donošenja Odluke o prostornom planu po hitnom postupku koja se u četvrtak našla na sjednici gradske skupštine. Zbog kratkoće vremena za odlučivanje o ovom bitnom pitanju tražili su odgodu odlučivanja do sljedećeg tjedna.

Predsjednik Skupštine Andrija Mikulić tijekom današnje sjednice sedam puta je oduzeo riječ SDP-ovim zastupnicima te izrekao dvije opomene. Nakon zadnjeg onemogućavanja rasprave predsjedniku Kluba zastupnika Zvani Brumniću SDP-ovci su nezadovoljni nedostatkom demokratske prakse u vođenju sjednice napustili dvoranu.

»Ovo je silovanje procedure, o ovome nije raspravljao niti jedan Odbor. Dvije godine bez ikakvog rezultata. Plan gospodarenja otpadom je donesen prije dvije godine, a tvrtka koja bi trebala realizirati Centar za gospodarenje uprihodila je 200 kuna. Izglasavanjem trase vrelovoda koji će ići do budućeg centra za gospodarenje otpadom ispod stola legalizira gradnja spalionice čemu se protivimo jer postoje druge ekološki prihvatljivije tehnologije. Vrelovod znači spalionica«, izjavio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni