Nakon osnovnih škola štrajk su prekinuli i na fakultetima

Nakon osnovnih škola štrajk su prekinuli i na fakultetima

Prekid štrajka je potvrdio predsjednik sindikata Vilim Ribić kazavši kako se za nastavak izjasnilo 43 posto sindikalnog članstva

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja u četvrtak je odlučio prekinuti štrajk, tako da danas štrajkaju samo zaposlenici u srednjim školama, kojima su se iz solidarnosti pridružili zaposlenici u djelatnosti socijalne skrbi.

Prekid štrajka je potvrdio predsjednik sindikata Vilim Ribić kazavši kako se za nastavak izjasnilo 43 posto sindikalnog članstva.

Prema riječima predsjednika Sindikata Branimira Mihalinca sindikalno članstvo zaposlenih u srednjim školama odlučilo je da će nastaviti štrajk do ispunjenja zahtjeva ili kada procijeni da štrajk više nema smisla. Navode kako su i dalje otvoreni za razgovore i pregovore, ali ne s ministrom Mornarom, koji mandat za pregovore nema, već s ministrom financija ili premijerom.

Podsjećamo kako su u srijedu štrajk prekinuli i zaposleni u osnovnim školama, a predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem smatra da je štrajk učitelja bio uspješan, jer je “ukazano na lošu poziciju prosvjetnih radnika u osnovnim školama”.

„Pritisci i prijetnje u osnovnom školstvu bili su najveći, kako roditelja, tako i ravnatelja koji su prijetili otkazima učiteljima u štrajku. Želimo dostojanstveno izaći iz ovoga”, obrazložila je Šprem. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni