Nakon obiteljske tragedije Papa Franjo razmišlja o povlačenju s dužnosti

Nakon obiteljske tragedije Papa Franjo razmišlja o povlačenju s dužnosti

Na povratku iz Seula, Papa je u zrakoplovu razgovarao s novinarima. Rekao je ako osjeti da ne može adekvatno obavljati svoje dužnosti, spreman je povući se poput Benedikta XVI

Troje rođaka pape Franje, dvoje pranećaka i njihova majka, poginuli su u prometnoj neseći u pokrajini Cordobi u središtu Argentine, prenijeli su jučer mediji. Papa je pozvao sve da mu se pridruže u molitvi za obitelj.

Papa Franjo je duboko potresen smrću troje članova svoje obitelji u prometnoj nesreći u Argentini, priopćila je Sveta Stolica. Nešto prije, na povratku iz Seula, Papa je u zrakoplovu razgovarao s novinarima. Rekao je ako osjeti da ne može adekvatno obavljati svoje dužnosti, spreman je povući se poput Benedikta XVI.

A našalio se i o svojim godinama. “I ja imam svojih neuroza. Moramo se za njih pobrinuti, piti čaj svaki dan, zar ne?! Pokušavam razmišljati o svojim grijesima, pogreškama i ne dopustiti da me to omete. Jer znam da to traje kratko. Dvije do tri godine i preselit ću se u Očev dom”, rekao je kroz smijeh. (hrt /zg-magazin)