Nakon mjesec dana kašnjenja počinje obnova studentskih domova

Nakon mjesec dana kašnjenja počinje obnova studentskih domova

Kraj radova, čija je vrijednost 285 milijuna kuna, predviđa se u prosincu

Nakon više od mjesec dana kašnjenja sutra počinje obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje u povodu Europskih sveučilišnih igara koje se iduće godine održavaju u Zagrebu i Rijeci.

Za izvođača radova izabrana je tvrtka Projektgradnja i to nakon dva propala natječaja. U međuvremenu, studenti ostaju bez tog jeftinijeg smještaja te će se morati sami snalaziti.

Ministarstvo će studentima isplaćivati potporu od 400 kuna što nikako nije dovoljno za unajmljivanje stana.

Podsjećamo, obnova je trebala započeti 15 srpnja, kako bi studenti što manje „osjetili“ radove zbog kojih će im ova akademska godina, barem njezin početak, biti financijski otežana.

Kraj radova, čija je vrijednost 285 milijuna kuna, planiran je za prosinac, iako mnogi smatraju kako će radovi trajati i duže.

Domovi će dobiti potpuno novi namještaj, prozore, fasadu i izolaciju, zatim krov i protupožarne stube, a uređeno će biti i kompletno vanjsko okružje. Sve će se sobe opremiti bežičnim internetom i hladnjakom u oba studentska doma.

Cvjetno naselje većinom ostaje u postojećem obliku, samo s puno višim standardom stanovanja, dok u domu Stjepan Radić stari paviljoni ostaju sa zajedničkim, ali također novim sanitarnim čvorom i čajnom kuhinjom na svakom katu, a uredit će se vanjsko sportsko igralište i šetnice oko naselja. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni