Nakon Liovića i Mišić istaknuo kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a

Nakon Liovića i Mišić istaknuo kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a

(Foto: Boris Jagačić)

Bivši SDP-ov potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, 33-godišnji Matej Mišić u ponedjeljak je najavio kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

Vjeruje da zbog svog iskustva može biti nositelj promjena u SDP-u kako bi vratili izgubljeno povjerenje građana.

»Imam političko iskustvo u gradskoj politici, dobro poznajem Grad Zagreb i gradske probleme, a istovremeno imam dovoljno energije i volje za nužne unutarstranačke promjene u gradskoj organizaciji«, izjavio je magistar prava Mišić za Hinu.

Rekao je da gotovo pola svog života sudjeluje u radu gradske organizacije SDP-a i prošao je sve razine – od predsjednika ogranka i problematike kvarta, predsjednika Foruma mladih SDP-a Zagreb, pa do potpredsjednika Gradske skupštine.

Svoju je kandidaturu za šefa zagrebačkog SDP-a dan ranije, u nedjelju istaknuo i magistar ekonomskih znanosti Darko Liović i bivši predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO), rođen 1979. godine.

»Moja prva zadaća bit će razjedinjeno članstvo okupiti oko zajedničke vizije budućnosti gradskog SDP-a te vratiti povjerenje svih onih koji su glasali za SDP, ali i pridobiti povjerenje novih glasača«, stoji u Liovićevu priopćenju.

Klisović se ipak neće kandidirati?

Ranije je svoju kandidaturu neformalno istaknula nekadašnja glasnogovornica stranke, stručnjakinja za odnose s javnošću Danica Juričić-Spasović, koja se smatra osobom bliskom Zoranu Milanoviću.

Svoju kandidaturu u medijima je najavio i Aleksandar Gavrilović iz SDP-a Gornji grad, koji je predložio postavljanje biste Karla Marxa u Zagrebu, u sklopu »manjih komunalnih akcija mjesnih odbora«. Gavriloviću je vlasnik domaće gaming tvrtke Gamechuck, koja je nedavno od popularnog Profesora Baltazara napravila novu videoigricu, i mnogi ga smatraju predstavnikom SDP-ove nove generacije.

Kao jedan od izglednih kandidata za čelnika Gradske organizacije SDP-a Zagreb spominje se i profesor radnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Viktor Gotovc. Međutim, njegova je otegotna okolnost to što je relativno kratko u stranci, a Glavni odbor SDP-a donio je vrlo stroga pravila za kandidiranje.

Premda se dugo spekuliralo s imenom Joška Klisovića, SDP-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba, sada predsjednika Skupštine Grada Zagreba, čini se da se on uopće neće ni kandidirati za šefa zagrebačkog ogranka stranke. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni