Nakon konfekcije i zgrade Kamenskog čekaju na rasprodaju?

Nakon konfekcije i zgrade Kamenskog čekaju na rasprodaju?

Istraga o okolnostima propasti tvrke Kamensko i dalje traje, poručili su iz Državnog odvjetništva. No ministar policije Ranko Ostojić rekao je da istraga nije našla ništa te da je to – “gotovo”

Na današnjem stečajnom ročištu na Trgovačkom sudu nitko nije iskazao interes za kupnju 6000 m2 nekretnina tekstilne tvornice Kamensko po cijeni od 73,4 milijuna kuna. Ročište pred stečajnom sutkinjom Nadom Kraljić počelo je u 10 sati i završeno je u svega pet minuta. Novi će natječaj za prodaju atraktivnih nekretnina na atraktivnoj lokaciju u Reljkovićevoj ulici biti vjerojatno raspisan u siječnju.

Cijena zgrada na današnjem ročištu bila je niža od prijašnjih procjena sudskih vještaka koji su objekte procjenjivali i na 120 milijuna, zatim na 93 milijuna kuna. Iznos od prodaje nekretnina trebao ući u stečajnu masu iz koje će napokon biti isplaćene radnice Kamenskog.

Bivša radnica te nekad poznate tekstilne tvrtke Danica Radošević uvjerena je da se snižavanjem vrijednosti nekretnina Kamenskog nekomu znatno pogoduje, a sve na štetu radnika koji su zadnji u redu za naplatu iz stečajnog postupka.

Predsjednik Ivo Josipović službanu je kampanju započeo posjetom bivših radnica Kamenskog
Predsjednik Ivo Josipović službenu je kampanju započeo posjetom bivših radnica Kamenskog

Prema riječima stečajnog upravitelja Zdravka Mitaka, do sada nitko nije pokazao interes za dvije zgrade Kamenskog, a treba istaknuti da je na tom prostoru planirana gradnja poslovno-stambenog objekta.

Interesantno je međutim da do objave članka o prodaji spomenutih nekretnina koji je portal Index.hr objavio u ponedjeljak nitko nije ni znao za prodaju, a iznenađene su ostale i bivše radnice Kamenskog od kojih je jedna i u Odboru vjerovnika. Potencijalne investitore nije pozvao nitko od hrvatskih političara.

Inače, radi se o dvije nekretnine od čega prva ima kvadraturu od 5968 metara kvadratnih na adresi Reljkovićeva 8 kvadratnih te druga na adresi Reljkovićeva 10 zajedno s dvorištem. Prema poslovno planskoj dokumentaciji ondje bi trebala biti zgrada poslovno-stambene namjene. Stečajni upravitelj Zdravko Mitak izjavio je za Index kako do početka ovog tjedna nitko nije preuzeo dokumentaciju za prodaju.

Istraga o okolnostima propasti tvrke Kamensko i dalje traje, poručili su iz Državnog odvjetništva. No ministar policije Ranko Ostojić svojevremeno je rekao u emisiji Nedjeljom u dva da istraga nije našla ništa te da je to – “gotovo”. (zg-magazin / index.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni