Nakon dugog niza godina Obrtnička komora Zagreb bilježi porast članova

Nakon dugog niza godina Obrtnička komora Zagreb bilježi porast članova

(Foto: www.okz.hr)

»Veseli me izvanredna suradnja s lokalnom upravom. Jedino se suradnjom postiže uspjeh, a u prošloj godini je otvoreno preko 500 novih obrta«, naglasio je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a

Obrtnička komora Zagreb (OKZ) u utorak je obilježila 23. Dan komore Zagreb svečanom sjednicom na kojoj su zaslužni obrtnici i oni koji doprinose očuvanju i razvoju obrtništva dobili posebne nagrade i priznanja.

Svečanosti su nazočili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić sa suradnicima te brojni visoki dužnosnici i predstavnici ministarstava, Zagrebačke županije i županijskih gradova te ravnatelji obrtničkih škola, predsjednici obrtničkih komora i udruženja obrtnika, institucija i tvrtki s kojima Komora uspješno surađuje te brojni obrtnici.

»Hvala vam što ste Grad Zagreb prepoznali kao pouzdanog suradnika i partnera! Zahvaljujući zajedništvu i međusobnomu razumijevanja pronalazili smo rješenja za opstanak više generacija obrtnika. Zagreba bez obrtnika ne bi bilo niti obrtnika bez Zagreba, poručio je gradonačelnik u svome pozdravnom govoru.

Uz čestitku predsjedniku Komore Mirzi Šabiću, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić obljetnicu je čestitao svim zagrebačkim obrtnicima ističući kako obrtništvo u Zagrebu ima višestoljetnu tradiciju.

»Gradska skupština uvijek je bila i bit će otvorena za probleme obrtnika. Održali smo i sastanak na tu temu, a zajedno s gradonačelnikom trudit ću se poduprijeti vaše programe i projekte jer uz velika financijska opterećenja koje znam da imate, vjerujem da nije jednostavno biti obrtnik. No, više od tisuću novootvorenih obrta dokazuje da obrtnici vjeruju u Grad Zagreb i zajedničkom sinergijom ulaze u novo vrijeme te se bore za konkurentno poslovanje u Europskoj uniji«, zaključio je Mikuilić.

»Veseli me izvanredna suradnja s lokalnom upravom – Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom. Jedino se suradnjom postiže uspjeh, a u prošloj godini je otvoreno preko 500 novih obrta«, naglasio je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Predsjednik OKZ-a Mirza Šabić je istaknuo da nakon dugog niza godina Obrtnička komora Zagreb bilježi porast svojih članova. »Također, želim pohvaliti naše projekte koji su izravna potpora obrtnicima, a odnose se na jeftinije repromaterijale ili usluge. Zbog toga smo izrazito ponosni«, dodao je.

Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta je pobrojala aktivnosti Ministarstva, osobito se osvrćući na dodjelu stipendija. »Raspisali smo natječaj za učeničko stipendiranje u obrtničkim zanimanjima. Prošle smo godine dodijelili 2 389 stipendija, što je najveći broj ikad dodijeljenih«, napomenule je Mandac.

Obrtnička komora Zagreb je najbrojnija područna komora s oko 18 000 članova. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni