Nakon CNN-a i britanski Mirror hvali Advent u Zagrebu

Nakon CNN-a i britanski Mirror hvali Advent u Zagrebu

Nakon što je CNN uvrstio Advent Zagreb na listu najboljih božićnih sajmova u 2022. godini, i britanski Mirror piše od zagrebačkom Adventu. Tako je, prema provedenom istraživanju, Zagreb zauzeo drugo mjesto kao grad s najboljom vrijednošću za novac za posjetiti ovog prosinca.Vijest su prenijeli i ostali najpopularniji britanski mediji: Daily Mail, Telegraph, Independent, i drugi.

Vijest je dostupna na poveznici: https://www.mirror.co.uk/travel/europe/best-value-european-christmas-markets-28456408

Ovom prilikom, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je izjavila: „Kao što i u samom članku piše – zagrebački Advent se u posljednje vrijeme učvrstio među najboljima u Europi, stoga nas ovakve objave posebno vesele jer dodatno pozicioniraju naš grad na europskoj karti božićnih sajmova.“

Istaknula je da je vijest o Adventu Zagreb, u svom mjesečnom newsletteru, prenijela i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) s više od 160 država članica i više od 500 pridruženih članova koji predstavljaju privatni sektor, obrazovne ustanove, turističke udruge i lokalne turističke vlasti.

„I samom provjerom booking.com platforme vidimo da ja popunjenost kapaciteta u Zagrebu za prvi vikend Adventa već veća od 82 %. Stoga očekujem da će Advent Zagreb, nakon dvije pandemijske godine, ponovo pokazati da je jedno od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam“, dodala je Bienenfeld.

Međunarodna promocija

Podsjeća da je TZGZ krenula s međunarodnom promocijom putem u Europi, SAD-u i Kanadi. Ukupno se radi o 21 tržištu.

Ove godine posebno promoviraju Advent na poznatom turističkom portalu Expedia na tržištu SAD-a, kao i na Smithsonian portalu u sklopu višemjesečne destinacijske kampanje.

„Isto tako, ostvarili smo i našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu“, kaže Bienefeld.

Podsjećamo kako je otvorenje Adventa Zagreb je predviđeno u subotu, 26. studenog, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17:00 sati. U 18:00 sati slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, u 19:00 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 20:00 će se upaliti lampice na Zrinjevcu.

Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni