Nakon Barišićevog uhićenja HSS najavljuje vlastitog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice

Nakon Barišićevog uhićenja HSS najavljuje vlastitog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice

HSS Zagrebačke županije u četvrtak je na konferenciji za novinare u Velikoj Gorici komentirao malverzacije povezane s tvrtkom JANAF u kojima je jedan od aktera velikogorički gradonačelnik, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić je podsjetio kako je aktualni župan Stjepan Kožić nedugo nakon prošlih lokalnih izbora razvrgnuo koaliciju s SDP-om i otišao u koaliciju s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem i HDZ-om kako bi se približio Draženu Barišiću.

Frankić je pozdravio aktivnosti policije, USKOK-a i ostalih tijela koja provode aktivnosti kontrole korupcije te ostalih nepravilnosti koje se događaju u Republici Hrvatskoj, a napose u Zagrebačkoj županiji.

„Ono što me posebno zabrinjava je funkcioniranje Zagrebačke županije, jer ima jako puno nepravilnosti. Nema ravnomjernog razvoja gradova i općina, a isto tako provodi se pritisak na zaposlenike Županije i vijećnike u Skupštini kako bi funkcionirali onako kako aktualnom županu odgovara“, izjavio je Frankić. Dodao je kako je njegov cilj učinkovita, transparentna i iznad svega efikasna Zagrebačka županija.

Predsjednik HSS-a Velike Gorice i gradski vijećnik Igor Horvačić osvrnuo se na započetu realizaciju projekta Aglomeracije koji je sada doveden u pitanje, a navodno i taj projekt vrijedan 700 milijuna kuna obuhvaćen istragom. Naglasio je da Velika Gorica zaslužuje transparentnu, odgovornu i poštenu vlast i da će do promjena doći na slijedećim lokalnim izborima.

„HSS će imati svog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice. Osobno razmišljam o kandidaturi, a imat ćemo i listu za Gradsko vijeće“, poručio je Horvačić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni