Nakon 33 godina proradila uspinjača na Ksaveru

Nakon 33 godina proradila uspinjača na Ksaveru

Rekonstrukcija uspinjače, sanacija stepenica i uređenje okoliša, započela je na zahtjev stanovnika Ksavera početkom travnja ove godine, a Grad je za radove osigurao oko 2,3 milijuna kuna

„Konačno je, nakon 33 godina, došao dan kada puštamo u pogon uspinjaču na Ksaveru – poveznicu između Zvijezde i Cmroka“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na gornjoj stanici uspinjače koja izlazi na Jurjevsku ulicu.

Zahvaljujući sugrađanima na strpljenju i razumijevanju svih ovih godina, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ovaj problem riješen i time uspostavljena žila kucavica za oko 1000 ovdašnjih stanovnika koja će im uvelike poboljšati i olakšati uvjete života, posebice onih starijih. Kako je gradonačelnik Bandić istaknuo, još se trebaju riješiti imovinsko-pravni problemi i postaviti nadzorne kamere.

Podsjetimo, rekonstrukcija uspinjače, sanacija stepenica i uređenje okoliša, započela je na zahtjev stanovnika Ksavera, predvođenih prof.dr. Jelenom Aurer, početkom travnja ove godine, a Grad je za radove osigurao oko 2,3 milijuna kuna.

Uz zahvalu zagrebačkom gradonačelniku, koji je jedini imao sluha i volje za rješavanje njihovih problema, žitelji Ksavera izradili su gradonačelniku Bandiću pločicu u kojoj mu se zahvaljuju na susretljivosti i razumijevanju.

Uspinjača ima četiri stanice, odnosno staje na svakoj od četiri etaže, a osim njene rekonstrukcije radovi su obuhvatili zamjenu i popravak kulira na stubištu, zamjenu i ličenje ograde, žbukanje zidova i podgleda stepenica, te generalni servis svjetiljaka javne rasvjete i zamjenu oštećenih stupova kao i njihovo bojanje. (zagreb.hr / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni