Nakon 25 godina “baraka u Drvinju” se zatvara za poduzetnike

Nakon 25 godina “baraka u Drvinju” se zatvara za poduzetnike

Poduzetnici ispred „barake u Drvinju“, 31. svibnja 2019. godine. U toj baraci svi su oni započeli svoj poduzetnički put. (Foto: M. Ožanić)

Grad Zagreb donio je odluku da do kraja lipnja svi poduzetnici moraju izaći iz prostorija nekadašnjeg  Tehnološkog parka Zagreb u Ulici Dragutina Golika 63, poznatih i kao “barake u Drvinju”, jer će zgrada dobiti drugu namjenu. Tim povodom poduzetnici su 31. svibnja organizirali malu svečanost za oproštaj s “barakom”.

“U„baraci“ u Drvinju, 1994. godine osnovan je prvi tehnološki park, poduzetnički inkubator za visoke tehnologije u Hrvatskoj. I ta baraka ima važno mjesto u povijesti hrvatskog poduzetništva. Nakon 25 godina donesena je odluka da baraka više neće služiti poduzetnicima i svi poduzetnici moraju izaći iz tog prostora”, napsiao je u svom emocijama nabijenom tekstu bivši direktor Tehnološkog parka Zagreb (TPZ), mr. sc. Marijan Ožanić.

Navodi kako je u 25 godina rada po svojim rezultatima na području razvoja proizvoda i izvoza TPZ bio sigurno jedan od najboljih tehnoloških parkova Srednje Europe.

Poduzetnici iz TPZ-a za svoje inovativne proizvode dobili su 13 patenata i preko 150 nagrada na izložbama inovacija po cijelom svijetu, velik broj državnih, društvenih, gospodarskih i znanstvenih priznanja (Zlatna kuna, Orden Danice, nagrade Hrvoje Požar,..). Svake se godine u TPZ-u kreiralo, proizvelo i plasiralo na tržište 25–40 novih proizvoda i godišnje ga je posjećivalo više od 8.000 polaznika i tisuće ljudi koji su došli po savjet i porazgovarati o svojim poduzetničkim idejama.

“Najvredniji rezultat je izvoz proizvoda u preko 48 zemalja svijeta”, ističe autor. Ali ti rezultati nisu došli sami od sebe…

Više na: http://www.sveopoduzetnistvu.com/index.php?main=clanak&id=192

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni