Nakon 17 godina Kojić više nije gradski “ministar financija”

Nakon 17 godina Kojić više nije gradski “ministar financija”

Osim kroz organizacijske, Gradska uprava prolazi i kroz kadrovske promjene. Naime, u tijeku je formiranje Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju, dok će dosadašnji Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, na čelu s mr. sc Ivicom Lovrićem biti rascjepkan na tri zasebna ureda – Gradski ured za kulturu, Gradski ured za sport i mlade i Gradski ured za obrazovanje te se očekuje imenovanje pročelnika novih gradskih ureda. S druge strane, proteklih se tjedana sa svoje funkcije povuklo nekoliko dosadašnjih pročelnika.

Gradski ured za financije tako više ne predvodi njegov »veteran« Slavko Kojić koji je na njegovom čelu bio punih 17 godina. Kojić je navršio 65 godina starosti te je stekao uvjete za mirovinu pa je odlučio svoje mjesto prepustiti drugima. Dok se ne provede natječaj za imenovanje novog pročelnika, prva osoba gradskih financija bit će dosadašnja Kojićeva zamjenica Vjera Salopek.

Uvjete za mirovinu stekla je i Višnja Fortuna koju je na mjestu pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom zamijenila njezina donedavna zamjenica Romana Galić.

Drugi se pročelnici iz osobnih razloga nisu ponovno javili na natječaj.

Tako je umjesto dosadašnje pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo prof. dr. Mirne Šitum na njezino mjesto došao dr. sc. Vjekoslav Jeleč, a zamjenik mu je Gzim Redžepi.

Na javnom natječaju traži se novi pročelnik za trenutačno na otvorenom natječaju traži i Gradski ured za mjesnu samoupravu koji trenutačno vodi Zoran Nevistić, ali i novi čelnici još nekih ureda. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni