Nakon 15 godina imamo predstavnike na reliju Monte Carlo

Nakon 15 godina imamo predstavnike na reliju Monte Carlo

(Slijeva: Zoran Raštegorac i Viliam Prodan)

Posada Prodan / Raštegorac brani boje Hrvatske na prestižnom natjecanju

Nakon gotovo 15 godina ponovo će se šahovnica moći vidjeti na legendarnom reliju Monte Carlo koji je na rasporedu od 21. do 24. siječnja. Naime, na prvoj ovogodišnjoj stanici Svjetskog prvenstva u reliju naći će se i hrvatska posada Viliam Prodan / Zoran Raštegorac koji će s Ford Fiestom rally 4 na čijim će vratima biti istaknut broj 71 krenuti u ovu prestižnu oktansku avanturu.

Reli Monte Carlo slovi kao najpoznatiji, najprestižniji i najteži reli na svijetu s tradicijom dugom 110 godina. Navedene podatke najbolje ilustrira podatak da će Viliam i Zoran biti tek četvrta hrvatska posada na ovom kultnom natjecanju od osamostaljenja Hrvatske, istaknuto je na najavnoj tiskovnoj konferenciji održanoj u prodajnom prostoru Ford Grand Auta na Jankomiru.

»Nije mi svejedno, ovo je veliki izazov, predstoji mi odraditi najveći zadatak u mojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri. Imali smo dva mjeseca za pripremu što je ustvari kratko razdoblje za tako jedno veliko natjecanje. Rekli smo, ajmo probat, i sad odbrojavamo posljednja tri dana pred polazak u Monte Carlo«, istaknuo je Prodan.

Dodao je kako im je situacija s koronavirusom u svijetu jako otežala stvari. Tako su nažalost na područjima gdje će se reli održavati uvedene crvene korona zone. Uveden je policijski sat i sve će se održavati od 6 do 18 sati. »Također, rally je skraćen, ima i novih regulativa, a i birokracija je dodatno zakomplicirana«, pojasnio je hrvatski natjecatelj.

Borba za vrhunski plasman

»Sa sportske strane puno sam vozio po Europi i već imam iskustva na inozemnim natjecanjima, ali ovo je vrh svijeta što se tiče relija«, istaknuo je Prodan i dodao da su nedavno odradili test te da spremni čekaju izazov u Monte Carlu.»Želimo se boriti za vrh poretka automobila na dva pogona. To je konkurencija od 30 do 35 automobila i idemo u napad na postolje, ali jedno od prvih pet mjesta bi bilo sjajno«, dodao je Prodan.

Prodanov suvozač Zoran Raštegorac Je istaknuo da je Fiesta stvarno fantastično pripremljena i konkurentna za borbu u samom vrhu na dva pogona.

»Ni u snu nismo vjerovali da ćemo doživjeti da naša posada nastupi na ovako velikom natjecanju. Svakom relijašu koji krene u natjecateljske vode je cilj da jednog dana nastupi na ovako prestižnom natjecanju«, naglasio je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsport.

Poručio je kako je jako ponosan da su to kao klub to doživjeli, a nakon nastupa njihovog člana Saše Bittermana na Rallyju Dakar prije dvije godine, ove godine će kao klub upisati sudjelovanje u još jednom veliko natjecanju, zahvaljujući Viliamu i Zoranu. (ZG-magazin)