Naknade za umanjenu kakvoću življenja za 1563 stanovnika Jakuševca, Mičevca i Hrelića

Naknade za umanjenu kakvoću življenja za 1563 stanovnika Jakuševca, Mičevca i Hrelića

Grad Zagreb nastavlja sa sklapanjem ugovora s podnositeljima zahtjeva koji su stekli pravo na novčanu pomoć za umanjenu kakvoću življenja na području mjesnih odbora Jakuševec, Hrelić i Mičevec. U Mjesnom odboru Mičevec, Vatrogasnom domu Jakuševec te Mjesnom odboru Hrelić jučer i danas stanovnici tih naselja potpisuju ugovore za novčanu naknadu za 2017. Ugovori se potpisuju temeljem Zaključka o utvrđivanju iznosa dijela pojedinačne novčane naknade za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec.

»Mi samo izvršavamo ono što ovim ljudima pripada«, prokomentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalivši sugrađanima na strpljenju.

Na skupu je rečeno kako je u proceduri prijedlog izmjene Zaključka iz 2014. kako bi se po što pravednijim uvjetima omogućilo građanima Hrelića, Jakuševca i Mičevca ostvarivanje prava. Donošenjem novog Zaključka 2017. godine stekli bi se uvjeti za proširenje kruga stanovnika koji ostvaruju pravo na novčanu naknadu. Prema novom prijedlogu proširila bi se definicije članova obitelji te bi se uveo kriterij boravišta. Također, 1975. godina navodi se kao granica za ostvarivanje prava na novčanu naknadu u predloženom Zaključku.

U ova dva dana ukupno će biti potpisan ugovor sa 1563 stanovnika Jakuševca, Mičevca i Hrelića. (zagreb.hr /zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni