Najuspješniji učenici idu na „Hanžekov memorijal“

Najuspješniji učenici idu na „Hanžekov memorijal“

Oko 600 učenica i učenika natjecalo se u trkačkim disciplinama, skoku u dalj i u vis te bacanju vortexa, a dvoje najboljih u svakoj disciplini steklo je pravo za finalno natjecanje, koje će se održati 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je, na stadionu ŠRC Svetice, otvorio pretposljednje kvalifikacijsko natjecanje Erste plave lige.

Oko 600 učenica i učenika natjecalo se u trkačkim disciplinama, skoku u dalj i u vis te bacanju vortexa, a dvoje najboljih u svakoj disciplini steklo je pravo za finalno natjecanje, koje će se održati 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najvećeg atletskog događaja u Hrvatskoj – međunarodnog mitinga Borisa Hanžekovića.

Organizator ove atraktivne i ambiciozne manifestacije, koja se održava pod motivirajućim sloganom „Brže. Više. Jače.!“ je Hrvatski atletski savez, a generalni pokrovitelji su Erste banka i Erste Plavi mirovinski fondovi. Natjecanje je namijenjeno svim učenicima od trećeg do šestog razreda, a zastupljeno je sedam disciplina – 60m, 100m, 300m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle od 2 kg (učenice) i 3kg (učenici) te vortex. Kvalifikacijska natjecanja održavaju se u svibnju i lipnju u sedam najvećih hrvatskih gradova – Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu i Zagrebu. (zagreb.hr / zg-mag)