Najskuplji automobil na svijetu ima novog vlasnika: Ferrari prodan za rekordnih 32 milijuna eura!

Najskuplji automobil na svijetu ima novog vlasnika: Ferrari prodan za rekordnih 32 milijuna eura!

Nakon što je u petak za 32, 1 milijuna eura (!) prodan »ferrari« iz 1957. godine, novinari su saznali ime njegova kupca. Izvori kažu da se skupocjeni »ferrari 335 scaglietti sport« sada nalazi u rukama poduzetnika Briana Rossa iz Ohija.

On je bio najbolji ponuditelj na pariškoj aukciji o Artcurial Motorcars. Ross je odbio dati bilo kakav komentar. Prema internetskoj stranici njegove tvrtke, Brian Ross je 1989. osnovao tvrtku Ross Development koja se bavi nekretninama, prodajom automobila itd.

ferrari335_motorRoss već ima zavidnu kolekciju Ferrarijevih vozila, no također treba spomenuti da u Vancouveru ima i svoje zastupništvo prestižnog talijanskog brenda. Poznavatelji kažu da u svojoj raskošnoj garaži u Cortlandu ima tucet iznimno vrijednih primjeraka automobila sa značkom propetog konja.

U jednoj snimci koju je objavila televizijska kuća HGTV u toj postavi crvenih automobila vidi se F40, a u članku iz 2013. navodi se da ima i »ferrari 410 sport« iz 1955.

Najnovijom transakcijom – kupnjom »ferrarija 335 S« Ross je postao vlasnikom najskupljeg automobila ikad prodanog na nekoj aukciji. Njegova konačna prodajna cijena s provizijom iznosi je 32.075 milijuna eura, odnosno oko 36 milijuna dolara.

Artcurial tvrdi da je time postavljen novi svjetski rekord u eurima za auto prodan na aukciji. Ipak, neki kažu da naslov najskupjega pripada »ferrariju 250 GTO berlinetta« iz 1962. koji je prodan na aukciji kuće Bonhams 2014. godine za 38,1 milijuna dolara, odnosno 28,5 milijuna eura u to vrijeme.

ferrari335_straga

Budući da je euro oslabio prema dolaru, valutni tečaj se dramatično promijenio u odnosu na 2014. Dakle, dok je auto iz 1962. najskuplji u dolarima, automobil koji je navodno kupio Ross drži rekord u eurima. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni