Najljepše melodije mjuzikala – u spomen na Helgu Vlahović Brnobić

Najljepše melodije mjuzikala – u spomen na Helgu Vlahović Brnobić

Novac od prodaje ulaznica namijenjen je stipendiranju mladih darovitih glazbenika slabijeg socijalnog statusa

U utorak, 8. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održat će se humanitarni koncert Najljepše melodije iz mjuzikla u spomen na Helgu Vlahović Brnobić, legendarnu voditeljicu Hrvatske radiotelevizije. Koncert započinje u 19.30 sati, a cijena ulaznica je od 50 do 80 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Koncertne dvorane V. Lisinski. Novac od prodaje ulaznica namijenjen je stipendiranju mladih darovitih glazbenika slabijeg socijalnog statusa. Organizator koncerta je ženski lions klub Kontesa Nera, a među mnogim poznatim izvođačima nastupit će i Renata Sabljak, Max Hozić, Danijela Pintarić i Bojan Jambrošić. Poznati hrvatski glazbenici izvest će najljepše pjesme iz mjuzikala Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Hair, Cats itd.

Helga Vlahović Brnović jedna je od najistaknutijih i najpropeoznatiljivijih lica HRT-a. Gospođa Vlahović je bila novinarka, televizijska i radijska spikerica, voditeljica, producentica i urednica HRT-a preko pet desetljeća. Na Televiziji Zagreb se zaposlila 1964. godine kada joj je bilo tek devetnaest godina.

Ostala je zapamćena po svom predanom i dugogodišnjem radu, a širem gledateljstvu posebno je bila omiljena kao komentatorica tradicionalnog Novogdišnjeg koncerta Bečke filharmonije, koji se iz Zlatne dvorane Musikvereina uživo prenosi u pedesetak zemalja svake gdoine 1. siječnja. Helga Vlahović Brnobić je tridesetak godina šarmantno i zanimljivo komentirala prijenos ovog koncerta, uvijek donoseći nove detalje o skladateljima iz glasovite obitelji Strauss.

Voljela je naglasiti da joj komentiranje Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije ne pričinja samo veliko profesionalno zadovoljstvo već i osobno, budući da je bila obiteljskom poviješću i srcem povezana s Bečom. Njezina majka Vera, bila je rođena Bečanka, pjevačica i glumica. Helgi je od najranijeg djetinjsta približila austrijsku kulturu i naučila je njemački jezik. Ljubav prema glazbi gospođa Vlahović je naslijedila i od oca, mađarskoga glazbenika, violinista Kalmana Vlahovicza (rođenjem iz Budimpešte, koji je došao u Zagreb u mladoj dobi).

Svi koji su poznavali gospođu Helgu Vlahović Brnobić znaju da je ona za života bila jako posvećena razvoju mladih, ne samo glazbenih talenata nego i ostalih talentiranih mladih ljudi u mnogim drugim profesijama.

Humanitarni koncert Najljepše melodije iz mjuzikla, prilika je da se još jednom oda počast ovoj velikoj ženi, ali i da se pomogne mladim talentiranim hrvatskim glazbenicima za koje ćemo tek čuti. (M. F.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni