Najesen počinje izgradnja groblja za kućne ljubimce

Najesen počinje izgradnja groblja za kućne ljubimce

Procijenio je da će radovi trajati oko godinu dana te bi krajem 2015. ili početkom 2016. Zagreb trebao dobiti krematorij s grobljem za kućne ljubimce

Pored Skloništa za napuštene životinje u Dumovcu najesen će početi radovi na izgradnji groblja za kuće ljubimce, potvrdio je za portal Zagrebancija.com pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo dr. vet. Emil Tuk.

Iako je projekt planiran već godinama tek su nedavno riješeni imovinsko-pravni odnosi s državom i vlasništvo Grada Zagreba nad tom lokacijom još mora biti uvedeno u zemljišnim knjigama. Tuk tvrdi da će do jeseni glavni projekt biti kompletiran te će se moći izvaditi i građevinska dozvola.

Procijenio je da će radovi trajati oko godinu dana te bi krajem 2015. ili početkom 2016. Zagreb trebao dobiti krematorij s grobljem za kućne ljubimce. Uz groblje bi se uredio i park za posjetitelje. Cijeli kompleks zauzeo bi osam hektara, a sadržavat će krematorij s 12.000 kazeta u koje bi se nakon kremiranja ulagali posmrtni ostatci kućnih ljubimaca. (zagrebancija.com / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni