Najboljim tvrtkama dodijeljena nagrada Zlatna kuna

Najboljim tvrtkama dodijeljena nagrada Zlatna kuna

„U okolnostima najveće zdravstvene krize koju prolazimo na globalnoj razini pronalazite snage, volje i načine za uspješno poslovanje”, poručio je Plenković nagrađenima

U zagrebačkom hotelu Westin sinoć je održana 25. dodjela nagrade Zlatna kuna kojom Hrvatska gospodarska komora odaje priznanje tvrtkama za uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Prestižnu nagradu u kategoriji inovacije primila je tvrtka Dok-ing d.o.o. iz Zagreba. U kategoriji za najuspješniju banku nagradu je dobila Privredna banka Zagreb d.d., a u kategoriji najuspješnije društvo za osiguranje Zlatna kuna je dodijeljena Croatia osiguranju d.d.

Dobitnik Zlatne kune u kategoriji za odgovorno i održivo poslovanje je Jadran galenski laboratorij d.d. iz Rijeke. Zlatnom kunom za najuspješnije malo trgovačko društvo nagrađena je tvrtka Gamepires d.o.o.iz Zagreba, za najuspješnije srednje trgovačko društvo tvrtka G. T. Trade d.o.o. iz Splita, dok je za najuspješnije veliko trgovačko društvo nagrađena tvrtka HS Produkt d.o.o. iz Karlovca.

Dragutin Kamenski – dobitnik Zlatne kune za životno djelo

Posebno priznanje – Zlatnu kunu za životno djelo – dobio je osnivač i vlasnik tvrtke Kamgrad d.o.o. Dragutin Kamenski, koji osim u poslovnom sektoru aktivno djeluje u svojoj zajednici. Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dodijeljeno je priznanje za učinkovitost u provođenju mjera Vlade RH za očuvanje radnih mjesta uslijed COVID-19 epidemije.

Čestitajući dobitnicima nagrade predsjednik Vlade Andrej Plenković je istaknuo kako je to dokaz da je hrvatsko gospodarstvo snažno i otporno.

„U okolnostima najveće zdravstvene krize koju prolazimo na globalnoj razini pronalazite snage, volje i načine za uspješno poslovanje”, poručio je Plenković nagrađenima. Podsjetio je da su uz COVID-19, čiji se troškovi za Hrvatsku procjenjuju na 40 milijardi kuna, našu zemlju pogodila i dva razorna potresa koji su uzrokovali tri puta veće troškove.

„Unatoč zlokobnim najavama nije došlo do potopa gospodarstva. Naprotiv, nakon prošle godine kad smo svjedočili padu BDP-a za 8 posto, u 2021. godini očekujemo gospodarski rast od 9 posto”, rekao je Plenković. Dodao je da su tome pridonijeli i brojni poduzetnici.

Najavio je da će Vlada stvarati nužne preduvjete. Osobito je važno da se kreira povoljna poslovna klima, pouzdan pravni i predvidljiv porezni sustav.

Napravili strojeve za rad u rudniku, postrojenja za ekološko zbrinjavanje otpada…

Nagrađenima je čestitao i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović koji je istaknuo da su oni ulažući u razvoj poslovanja i inovacije u ovim kriznim vremenima bili spremni beskompromisno inzistirati na kvaliteti te izaći na nova tržišta. Ustvrdio je da su svojim primjerom putokaz kako steći iskustvo, vještine i kako doći do potrebnog kapitala za izvrsnost. Poručio je da je HGK ponosan na dobitnike nagrade te da će im i dalje biti podrška.

Jedan od dobitnika Zlatne kune, vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Dok-ing Vjekoslav Majetić je rekao da je ova nagrada još jedno od brojnih priznanja za inovacije koje služe zaštiti ljudskih života i imovine.

„Po mnogo čemu tvrtka Dok-ing je inovativna. Napravili smo strojeve za rad u rudniku, najbolje strojeve za uklanjanje ubojitih sredstava iz minskih polja, pa čak i prvi električni automobil”, rekao nam je Majetić. Naglasio je kako je najnovija inovacija robotski sustav s nuklearnim, kemijskim i biološkim modulom s kojim kao prva hrvatska tvrtka sudjeluje u projektu Pesco. Također je tvrtka razvila i posebna postrojenja za obradu otpada na ekološki prihvatljiv način.

Ulažu u čišćenje mora i pošumljavanje

„Bez obzira na COVID za nas je ova godina bila jako uspješna. Izborili smo se za naše mjesto na svjetskom tržištu”, istaknuo je Majetić.

Predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić je rekao kako Zlatna kuna za najuspješniju banku puno znači zaposlenicima, pogotovo u otežanim uvjetima poslovanja zbog COVID pandemije. Naglasio je da je osim po naprednom digitalnom poslovanju i servisima PBZ prepoznat i po donatorskim akcijama, primjerice za bolnice i djecu s teškoćama u razvoju.

Ponosan na nagradu je i izvršni direktor i član Upravnog vijeća Jadran galenskog laboratorija Mislav Vučić jer tvrtka niz godina njeguje društveno odgovorno poslovanje.

„Puno radimo na korištenju zelene energije, eliminiranju otpada, čišćenju mora, pošumljavanju”, rekao je Vučić. Naglasio je da je nedavno dogovorena strategija tvrtke za sljedećih pet godina. U planu je širenje na nova tržišta, investicije u istraživanje i razvoj, digitalna transformacija i efikasnost unutar tvrtke.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni