Najboljim srednjoškolcima uručene stipendije Grada Zagreba

Najboljim srednjoškolcima uručene stipendije Grada Zagreba

Stipendija najboljim učenicima dodjeljuje se od školske godine 1992./1993., a ove ju je godine dobilo 58 učenika trećih razreda i 24 učenika četvrtih razreda zagrebačkih srednjih škola

U palači Dverce na Gornjem Gradu jučer su uručene stipendije Grada Zagreba najboljim učenicima trećih i četvrtih razreda zagrebačkih srednjih škola. SUgovore o stipendijama za školsku godinu 2014./2015. uručila je zamjenica gradonačelnika dr. Sandra Švaljek.

»Posebno mi je drago što imam priliku ugostiti i čestitati ovako izuzetnim mladim ljudima koji su se svojim radom i postignućima istaknuli, jer znam da ste uložili puno truda kako bi postigli ove rezultate. Želim vam da nastavite putem kojim ste krenuli, a vjerujem da će vam Stipendija, osim pomoći, biti i podstrek za dalje«, naglasila je Švaljek. Dodala je kako i Gradu Zagrebu, ali i Državi trebaju mladi sposobni ljudi te kako se nada da će se stvoriti bolji uvjete u kojima će moći ostvariti kvalitetan život i karijeru.

Stipendija najboljim učenicima dodjeljuje se od školske godine 1992./1993., a ove ju je godine dobilo 58 učenika trećih razreda i 24 učenika četvrtih razreda zagrebačkih srednjih škola. Uključujući i ovu godinu, do sada je dodijeljeno 1289 stipendija. Grad Zagreb godišnje za stipendije odličnim učenicima, studentima i doktorandima izdvaja 17 milijuna kuna, a mjesečna stipendija za učenike iznosi 2.251,90 kuna, odnosno 35 % prosječne neto plaće u Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza u 2014.

U ime učenika prisutnima je zahvalila Mirjam Jurković, polaznica 3. razreda XV. gimnazije, istaknuvši da im je drago što su njihov trud i rezultati prepoznati. »Ovo nam je nagrada ali i motivacija za dalje. Volimo svoju zemlju i želimo sudjelovati u njezinom razvoju«, poručila je. (zg-magazin)