Najbolji zagrebački srednjoškolci sudjelovali na Četvrtoj ljetnoj školi kemije u Rijeci

Najbolji zagrebački srednjoškolci sudjelovali na Četvrtoj ljetnoj školi kemije u Rijeci

U posljednjem tjednu kolovoza, od nedjelje 23. do petka 28. kolovoza 2020., u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi u Rijeci održana je Četvrta ljetna škola kemije. Na njoj je sudjelovalo dvadeset srednjoškolaca iz cijele Hrvatske.

Od dvadeset polaznika, čak polovica polaznika pristigli su iz zagrebačkih gimnazija, osmero iz XV. gimnazije Zagreb te dvoje iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Provođenje ovakvih ljetnih i zimskih škola kemije ne bi bilo moguće bez donatora i sponzora koji takve aktivnosti organizacijski i financijski podupiru. Zahvaljujući njima, Četvrta ljetna škola kemije za polaznike je bila besplatna. Svim polaznicima škole osigurani su dnevni obroci, a onima koji nisu iz Rijeke osiguran je smještaj u Učeničkom domu Kvarner.

Četvrto izdanje Ljetne škole kemije organizirali su i vodili doc. dr. sc. Tomislav Portada i Goran Gotlibović, prof., a novčano su je poduprli škola domaćin (Prirodoslovna i grafička škola Rijeka) i njezin osnivač Primorsko-goranska županija, Institut Ruđer Bošković, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, INA d. d., Xellia d. o. o., BASF Croatia d. o. o. i Školska knjiga d. d.

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj školi kemije možete saznati iz priloga objavljenog na Kanalu Ri koji možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=i7uxTqjuvwA

Tekst: Tomislav Portada
Foto: Goran Gotlibović

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni