Najbolji sportaši Zagreba su Sandra Perković i Tin Srbić

Najbolji sportaši Zagreba su Sandra Perković i Tin Srbić

Najboljom momčadi proglašeni su košarkaši prvaci Hrvatske i osvajači hrvatskog Kupa Cedevita, dok je nagrada za najbolju ekipu pripala rukometašicama Lokomotive, osvajačicama europskog Challenge kupa

Na svečanosti održanoj u ponedjeljak navečer na Trgu bana Josipa Jelačića najboljim sportašima grada Zagreba proglašeni su hrvatska atletičarka Sandra Perković i mladi gimnastičar Tin Srbić.

Sportski savez grada Zagreba tradicionalno istekom godine proglašava najbolje pojedince, sportaše, momčadi i ekipe. Ove godine podijeljeno je ukupno 77 nagrada od kojih se čak 51 odnosila na mlade sportaše. Dodijeljeno je i šest nagrada sportašima s invaliditetom, šest godišnjih nagrada, tri nagrade za trenere, a proglašeni su i najbolji sportaš, sportašica, ekipa, posada i momčad glavnog grada Hrvatske.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je nagradu za izniman doprinos zagrebačkom sportu te glavne nagrade i priznanja najzaslužnijim sportašima i klubovima.

Aktualna olimpijska pobjednica u bacanju diska šesti put uzastopce i sedmi put ukupno je najbolja sportašica Zagreba. Sandra je tako dostigla Janicu Kostelić koja je također, sedam puta slavila u svom gradu. Perković je ove godine osvojila naslov svjetske prvakinje, te je postala pobjednica Dijamantne lige 6. puta zaredom.

U muškoj konkurenciji za najboljeg sportaša Zagreba proglašen je gimnastičar Hrvatskog sokola Tin Srbić, svjetski prvak na preči, te drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Rekorder je još uvijek Ivica Kostelić sa šest nagrada.

Direktor Cedevite Davor Užbinec primio je nagradu za najbolju zagrebačku mušku sportsku momčad

Najboljom momčadi proglašeni su košarkaši prvaci Hrvatske i osvajači hrvatskog Kupa Cedevita, dok je nagrada za najbolju ekipu pripala rukometašicama Lokomotive, osvajačicama europskog Challenge kupa.

Sastav ŽRK Lokomotiva

Nagradu za najbolju sportsku posadu dobili su treću godinu uzastopce veslači Mladosti braća Martin i Valent Sinković koji su ove godine osvojili drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u svojoj novoj disciplini – dvojcu bez kormilara.

Nagrade za najuspješnije trenere dobili su Lucijan Krce, Edis Elkasović i Pero Kuterovac. Krce je trener Tina Srbića, Elkasević je Sandrin trener, dok je Kuterovac kondicijski trener vaterpolske reprezentacije (svjetski prvak i treća u Svjetskoj ligi), juniorske vaterpolske reprezentacije (srebrna na SP U20), veslača Damira Martina (srebrnog na EP u samcu), rukometašica Lokomotive (osvajačice Challenge kupa).

Ove godine posebna priznanja dobili su Janica i Ivici Kostelić za doprinos zagrebačkom sportu i promociji grada Zagreba. Janica za 15 godina od veličanstvenog nastupa na ZOI u Salt Lake Cityju gdje je osvojila tri zlata i srebro i 10 godina od završetka karijere, dok je Ivica natjecateljsku karijeru završio ove kalendarske godine.

Dodajmo kako su nagrade za životno djelo dobili Slaven Zambata (legendarni kapetan Dinama, osvajača Kupa velesajamskih gradova 1967.), Josip Čorak (srebrni s OI u Munchenu, prvak Europe 1969., brončani na EP 1970. Pojedinačni prvak bivše države u hrvanju 12 puta), Marijan Marić (padobranac, instruktor padobranstva, pilot, bivši svjetski rekorder), Jadranka Blagus (osnivačica i predsjednica stolnoteniskog kluba invalida URIHO, najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj), te Kajakaški savez Zagreba koji ove godine slavi 50. obljetnicu osnutka.

Godišnje nagrade SSGZ-a za vrhunske rezultate u protekloj godini dobili su taekwondašica Kristina Tomić (bronca na Svjetskom prvenstvu u Koreji), vratar vaterpolo reprezentacije Ivan Marcelić (svjetski prvak i 3. mjesto u Svjetskoj ligi), trapaš Josip Glasnović (dva srebra u trapu na EP), veslač Damir Martin (srebrna medalja u samcu na Europskom prvenstvu), ronioc Goran Čolak (4 zlatne i 2 srebrne medalje na EP u bazenskim i dubinskim disciplinama u ronjenju uz 3 svjetska rekorda), te hrvač Ivan Huklek (srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u hrvanju u kategoriji mlađih seniora).

Goran Čolak

Posebna priznanja SSGZ-a najuspješnijim sportašima s invaliditetom dobili su stolnotenisačica Helena Dretar Karić, atletičari Zoran Talić i Laura Štefanac, kuglačice Petra Deša i Ruža Markešić i strijelac Boris Gramnjak. (Hina / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni