Najbolje europske predstave na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka

Najbolje europske predstave na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka

Novost ovogodišnjeg programa je filmski program u sklopu kojeg će biti prikazan niz lutkarskih filmova, među kojima su i kultni radovi studija Aardman o Wallaceu i Gromitu

48. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF održava se do 19. rujna u Zagrebu, a u svojem će bogatom programu prikazati trinaest predstava iz devet zemalja i pružiti publici pregled europskog, domaćeg i regionalnog lutkarstva.

Ovogodišnji PIF ravnopravno predstavlja tri različite tendencije u lutkarstvu – repertoarne predstave u kojima se demonstrira vještina tradicionalnog lutkarstva, predstave koje eksperimentiraju i proširuju lutkarsku formu te novi trend europskog kazališta – predstave namijenjene najmlađoj publici koja se prvi put susreće s kazalištem.

Uspješna suradnja PIF-a i Umjetničke akademije u Osijeku nastavlja se i ove godine, kad po prvi put posjetitelji mogu vidjeti njihovu predstavu u službenoj konkurenciji festivala. Pod mentorstvom Maje Lučić i u režiji Tamare Kučinović, UOAS će nam predstaviti svoju viziju Šimunovićeve Duge, koja je od selektora festivala prepoznata kao predstava koja može ravnopravno konkurirati i profesionalnim produkcijama.

UAOS će se predstaviti i u popratnom programu I TO JE PIF… s čak četiri predstave (O Tolstoju i lavovima i pustim otocima, Kuma smrt, Zlatokosa i Mjesečina) u kojima će predstaviti šarolike mogućnosti lutkarskog izraza i vještinu animacije kao zalog u bolje lutkarsko sutra.

Novost ovogodišnjeg programa je filmski program u sklopu kojeg će biti prikazan niz lutkarskih filmova, među kojima su i kultni radovi studija Aardman o Wallaceu i Gromitu, ali i popularna televizijska serija Radio Televizije Novi Sad Lutkomendija, čije je prikazivanje posvećeno autoru ovog regionalnog Muppet Showa, nedavno preminulom Milivoju Radakoviću.(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni