Najavljuju tužbe dođe li do izmjena mjere roditelj odgojitelj

Najavljuju tužbe dođe li do izmjena mjere roditelj odgojitelj

Potpredsjednik Stranke rada i solidarnosti Ivica Lovrić pozvao je u srijedu zagrebačku gradsku vlast na povlačenje odluke o izmjeni mjere ‘roditelj odgojitelj’. Najavio jeda ako ona ipak bude usvojena, pravni tim te stranke već ima pripremljene poteze za njezino osporavanje, javlja N1.

Na konferenciji za medije Kluba Stranke rada i solidarnosti ukidanje mjere roditelj odgojitelj te smanjivanje pomoći za opremu novorođenčadi nazvao je šokantnim.

Istaknuo je da je prije šest godina, prethodna Gradska uprava tu mjeru osmislila s cjelovitim timom koji je djelovao na znanstvenim činjenicama.

Pozvao je gradonačelnika Tomislava Tomaševića da povuče prijedlog o promjenama mjere roditelj odgojitelj, kao i prijedlog o smanjenju novčane pomoći za novorođenu djecu, ocijenivši da se radi o »brutalnom napad na najranjivije skupine«.

Iz stranke su pozvali korisnike mjere da im se obrate za besplatnu pravnu pomoć.

Na konferenciji je govorio i demograf Stjepan Šterc istaknuo je da oko takvih demografskih mjera ne bi trebalo biti politiziranja.

»Mjera nije bila inicijativa politike, već struke«, rekao je Šterc. Poručio je kako je koncept mjere utemeljen vodeći se podacima o tome koje žene u Hrvatskoj rade najviše pobačaja. »Prema podacima, to su žene koje već imaju dvoje djece«, dodao je. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni