Najavljeno Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL

Najavljeno Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL

Predstave i kino – projekcije, koncerti klasične i pop glazbe samo su dio Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKUL koje uskoro počinje, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije na Zrinjevcu.

Ove će se godine ZgKUL održati na brojnim lokacijama, od Trga kralja Tomislava preko Bundeka, Tuškanca i Klovićevih dvora do Maksimira i Trga bana Jelačića, gdje će brojni umjetnici oživjeti ulice, trgove, parkove, crkve i muzeje.

Direktorica TZGZ Martina Bienenfeld kazala je kako je perivoj Zrinjevac, kao jedan od simbola užeg središta grada i kultno okupljalište građana, idealna kulisa za predstaviti sve ono što nas očekuje u nadolazećem periodu.

Podsjetila je na dva velika projekta u tekućem mjesecu – 100 godina čuvenog hrvatskog umjetnika Ede Murtića, izložba koja će biti otvorena krajem svibnja u HDLU te oslikavanje triju murala diljem grada od strane studenata ALU, a pod vodstvom dekana Tomislava Buntaka.

»Također, važno je istaknuti tradicionalno obilježavanje Dana Grada Zagreba i Blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, koje će se taj dan, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, obilježiti nizom svečanosti«, zaključila je Bienenfeld.

Pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić naglasila je kako svojim bogatim kulturnim sadržajem Zagreb iskonska europska metropola.

Od 2012. u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta izvedeno je oko 5.000 programa i koncerata na kojima nastupilo nekoliko tisuća izvođača, koje je gledala i slušala brojna publika.

Cijeli program možete pogledati ovdje.

(ZG-magazi / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni