Najavljeno peto izdanje utrke Maksimirski Minus Zwei cener

Najavljeno peto izdanje utrke Maksimirski Minus Zwei cener

„Posebnost ovogodišnje utrke jest u tome što smo dječji program proširili većim brojem utrka, upravo kako bismo usadili svijest o važnosti fizičke aktivnosti od najranije dobi“, najavio je Andrija Damjanović iz AK Maksimir

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, čija je tema ove godine univerzalna zdravstvena pokrivenost, održat će se utrka Maksimirski Minus Zwei cener, među građanima poznatija pod nazivom Najljepša utrka grada Zagreba, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Utrka ove godine slavi jubilarno peto izdanje, a održat će se u subotu, 6. travnja, s početkom u 11.00 sati, tradicionalno u parku Maksimir. Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj jedinstvenoj utrci koja prolazi najljepšim zagrebačkom parkom mogu se prijaviti do petka, 5. travnja na internetskoj stranici Utrka.com.

Svi zaljubljenici u zdrav život i trčanje i ove godine imati priliku sudjelovati u glavnoj utrci na osam kilometara, ali i u utrci građana na dva kilometra. Utrka je prava prilika za boravak u prirodi za cijelu obitelj, a u ovogodišnjem izdanju utrke organizatori su pripremili čak sedam dječjih utrka u različitim kategorijama – za djecu vrtićke dobi, cicibane te limače i mlađe kadete. Prijave za dječje utrke bit će na licu mjesta na sam dan utrke počevši od 9.30 sati. Dječje utrke počinu od 10.00 sati na livadi kod Mogile, gdje će se održavati cjelokupni program.

„Posebnost ovogodišnje utrke jest u tome što smo dječji program proširili većim brojem utrka, upravo kako bismo usadili svijest o važnosti fizičke aktivnosti od najranije dobi. Sva djeca koja požele sudjelovati u utrci moći će se prijaviti na licu mjesta u subotu i ne plaćaju kotizaciju. U suradnji s profesionalnim trenerima iz AK Maksimir i GNK Dinamo osigurali smo im i zagrijavanje prije same utrke. Osim toga, dječjoj utrci pridružit će se i Dinamova službena maskota Plavko kako bi ih animirala i podržala prije same utrke“, najavio je Andrija Damjanović iz Atletskog kluba Maksimir.

Utrka se organizira povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja čija je ovogodišnja tema Zdravlje za sve – Univerzalna zdravstvena pokrivenost: svatko, svugdje. Stoga je i ravnatelj Zavoda dr. Zvonimir Šostar upozorio na važnost prevencije pretilosti i kardiovaskularnih bolesti u Hrvatskoj upravo redovitom fizičkom aktivnošću.

Najavio je i da će zdravstveni stručnjaci na da utrke građanima davati zdravstvene savjete.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić naglasio je kako je u ostvarivanje zdravstvene zaštite za sve moguća prvenstveno uz jačanje preventivnih aktivnosti među kojima se svakako ističe trčanje. Govoreći o dobrobiti trčanja Pavelić je zaključio kako nije važno koliko netko brzo ili daleko trči, već je važno sudjelovati na sebi najprimjereniji način.

Sudionici utrke svoje startne pakete mogu preuzeti u Domu zdravlja Zagreb – Centar (Runjaninova 4, 1. kat) dan prije utrke od 10 do 19 sati i na dan utrke od 9.30 do 10.30 sati na livadi kod Mogile. Na dan utrke svi će posjetitelji moći izmjeriti razinu šećera u krvi, provjeriti svoj krvni tlak i vid te indeks tjelesne mase, savjetovati se sa stručnjacima o uravnoteženoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti. Nakon utrke svi mogu uživati u posjetu ZOO vrtu jer svaki natjecatelj dobiva bon za besplatan ulaz. Veleučilište Velika Gorica, osim savjetovanja i mjerenja kontrole vida, imat će organiziranu mini eko akciju pod nazivom Zelena optika (zbrinjavanje starih naočala i leća).

Osim utrke povodom Svjetskog dana zdravlja, Zavod organizira i javnozdravstvenu tribinu „Zdravlje za sve“ na kojoj će predstaviti „Zdravstveno-statistički ljetopis Grada Zagreba“ za 2018. godinu (5. travnja) te druge hvalevrijedne javnozdravstvene akcije poput „Igrajmo se zdravo“ i „Hodanjem do zdravlja“. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni