Najavljeno 13 novih direktnih zračnih linija iz Njemačke prema Hrvatskoj

Najavljeno 13 novih direktnih zračnih linija iz Njemačke prema Hrvatskoj

Predstavnici kompanije Jet2com naglasili su kako tjedno realiziraju više od 40 letova prema Hrvatskoj te da su odlične rezultate i poraste prometa u prošloj godini ostvarili prema destinacijama kao što su Dubrovnik (+26 %) i Split (+36 %)

Drugog dana najvećeg svjetskog turističkog sajma ITB koji se održava u Berlinu, u četvrtak, hrvatska se delegacija predvođena ministrom turizma Garijem Cappellijem te direktorom Glavnog ureda HTZ-a Kristjanom Staničićem susrela sa Sebastianom Münzenmaierom, predsjednikom Odbora za turizam u njemačkom Bundestagu. On je obišao hrvatski štand i pritom pohvalio novi dizajn i koncept nastupa Hrvatke turističke zajednice, ali i Hrvatsku kao vrlo popularnu i traženu destinaciju među njemačkim turistima. Jedna od tema ovog susreta je bila i inicijativa o osnivanju jedinstvenog europskog fonda i Radne skupine za turizam unutar institucija Europske unije. Sastanku je prisustvovao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Gordan Grlić Radman.

„Hrvatska je na njemačkom tržištu vrlo tražena destinacija, a sukladno prezentiranim planovima najvećih partnera na njemačkom tržištu očekujemo zadržavanje pozitivnih trendova u 2018. godini. U tom kontekstu ključnu ulogu imaju aviolinije pa nas stoga posebice vesele najavljeni rasporedi letenja koji kod najvećih avioprijevoznika podrazumijevaju uvođenje novih linija te povećanje rotacija postojećih letova. Upravo je najveći broj novih direktnih zračnih linija najavljen s tržišta Njemačke i to čak njih 13. Nove letove za Zadar, Rijeku, Pulu, Split i Dubrovnik najavljuju brojni avioprijevoznici kao što su easyJet, Eurowings, Ryanair, Lufthansa, Condor i drugi“, poručio je direktor Staničić te nadodao kako se brojni letovi odnose na periode pred i posezone.

Ministar Cappeli je pak naglasio kako je turizam pokretač gospodarskog sustava zbog prilika koje stvara za nove investicije i omekšavanje diplomatskih veza.

„Nakon što smo postigli veliki uspjeh na europskim emitivnim tržištima, počeli smo ulagati u privlačenje gostiju s dalekih tržišta. Prošle smo godine uspostavili direktnu avioliniju na relaciji Dubai – Zagreb što je izuzetno bitno za dobru povezanost naših destinacija s tržištima poput Kine, J. Koreje i Japana“, rekao je ministar Cappelli nakon što se na temu viza na sajmu sastao s veleposlanikom Ujedinjenih Arapskih Emirata u RH (sa sjedištem u Njemačkoj) Ali Abdullom Al Ahmedom s kojim je razgovarao o otvaranju diplomatskog predstavništva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima što bi gostima iz Azije omogućilo još brži i jednostavniji dolazak u Hrvatsku.

„Privlačenju još većeg broja kineskih gostiju zasigurno će pridonijeti i činjenica što je ova godina proglašena godinom Europe u Kini, a predstavnici delegacije iz Macaoa na sajmu su nam uručili i poziv za sudjelovanje na Globalnom Turističkom Ekonomskom Forumu u listopadu ove godine što je još jedna prilika za turističku promociju, ulaganja i suradnju s Kinom“, zaključio je ministar Cappelli.

Predstavnici kompanije Jet2com naglasili su kako tjedno realiziraju više od 40 letova prema Hrvatskoj te da su odlične rezultate i poraste prometa u prošloj godini ostvarili prema destinacijama kao što su Dubrovnik (+26 %) i Split (+36 %). (ZG-m)