Najavljeni 8. Dani Neretve u Zagrebu

Najavljeni 8. Dani Neretve u Zagrebu

(Milan Bandić i Jelena Đugum)

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u četvrtak je u Gradskoj upravi primio predstavnicu Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve i pomoćnicu ministra poljoprivrede dr. Jelenu Đugum, doc.

Na sastanku se razgovaralo o manifestaciji 8. Dani Neretve u Zagrebu koja će se održati u listopadu 2018. godine, a koju Grad Zagreb od samog početka aktivno podržava.

Hvalevrijednu manifestaciju organizira Udruga Dani Neretve u Zagrebu kojom se želi promovirati ljepota, običaji i kultura neretvanskog krajolika.

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić spomenula je da manifestacija Zagrepčanima i gostima Zagreba nudi bogat i kvalitetan program.

„Osim cjelodnevnih i svakodnevnih promidžbenih aktivnosti vezanih uz dolinu Neretve manifestacija ima i humanitarni karakter u smislu kupovine medicinske opreme za Dom zdravlja u Metkoviću“, istaknula je Majić. Donacije za kupnju CT uređaja za Dom zdravlja Metković prikupit će se od koncerta u Lisinskom.

„Ovisno o prikupljenom iznosu po dogovoru ćemo kupiti i drugu medicinsku opremu. U dijelu aktivnosti koji se odnosi na mandarine, donirat ćemo potrebite u Zagrebu. To su Caritas Župe sv. Antuna na Svetom duhu i Specijalna bolnica Gornja Bistra“, rekla je Jelena Đugum. Najavila je da će se u u prostorima Hrvatskog slova u ulici Hrvatske bratske zajednice 4, u četvrtak u 19.30 održati promocija filma autora Roberta Knjaza Najveća svjetska fešta – Maraton lađa, kao dio aktivnosti Grada i Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve. Na zagrebačkim fontanama bit će prikazani zanimljivi detalji filma.

„Maraton lađa se odvija svake druge subote u kolovozu u dolini Neretve. Dug je 22,5 kilometara, a vesla sve veći broj ekipa i smatramo da je jedna od najznačajnijih manifestacija u Hrvatskoj”, kaže Đugum.

Naglasila je i da Grad Zagreb na toj manifestaciji ima svoju ekipu, a što se tiče Dana Neretve u Zagrebu, interes za tu manifestaciju je iznimno velik jer su i mnogi Zagrepčani neretvanskog podrijetla.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni