Najavljene nove mjere za sprječavanje širenja koronavirua u Zagrebu

Najavljene nove mjere za sprječavanje širenja koronavirua u Zagrebu

(Foro: Boris Jagačić)

Krajem tjedna javnosti će biti predstavljene nove mjere za sprječavanje širenja koronavirusa u Zagrebu, najavio je u subotu ispred HNK-a gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je prijedlog mjera dogovorio na sastanku s pročelnikom Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslavom Jelečem, ravnateljem Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ Zvonimirom Šostarom i prof. dr. Anom Stavljenić-Rukavina.

„Zagrebački prijedlog iznijet ćemo u četvrtak ili petak. To će biti nešto novo, što do sada nitko nije napravio”, tvrdi gradonačelnik Bandić. Iako se u Zagrebu broj zaraženih u posljednja dva dana smanjuje, rekao je da ne možemo time biti zadovoljni.

„Moramo doći na nula zaraženih kao što nam je ljeto bilo korona free. Ne možemo govoriti o povoljnijoj situaciji dok je u Zagrebu više od 500 zaraženih. Možda će nam mjere koje ćemo predstaviti krajem tjedna pomoći na tom tragu”, istaknuo je Bandić koji je uvjeren da će prijedlog naići na pozitivan odjek. Ustvrdio je kako je najvažnije zdravlje i spas gospodarstva, da ne uđemo u novi lockdown.

Na upit novinara o organizaciji ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu odgovorio je da će se u utorak javnosti predstaviti program Adventa u korona uvjetima. „Advent ćemo napraviti primjereno korona uvjetima“, poručio je Bandić.

Osvrnuo se i na obnovu Zagreba nakon potresa. Naglasio je kako smatra da većina građana već ima toplu vodu i plin te da nitko neće dočekati zimu, a da nema krov nad glavom i topli obrok.

„Moj su viši prioritet obitelji koji su žuljevitim rukama miješali mort i gradili kuću nego oni koji su 1945. ušli u stan od 150, 200 m2 u Donjem i Gornjem gradu. Najprije ćemo nekretninu obnoviti sirotinji koja je svojim žuljevitim rukama ulagala 20, 30, 40 tisuća eura kupujući zemlju, miješajući mort i gradeći kuću“, izjavio je gradonačelnik Bandić. Dodao je da se socijalna pravednost mora demonstrirati i u obnovi, jer nisu svi jednako došli do nekretnina.

„Grad Zagreb će raditi posao s Vladom, ali socijalnu pravednost nećemo zaboraviti“, poručio je Bandić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni