Najavljena manifestacija Dan Trnja 2019.

Najavljena manifestacija Dan Trnja 2019.

(Foto: www.zagreb.hr)

U sklopu manifestacije će se održati brojne likovne, kreativne i umjetničke radionice za građane, a studenti i učenici će predstaviti nove tehnologije i projekte

Dan Trnja 2019. će se održati u subotu, 8. lipnja od 17:00 do 23:00 na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb.

Ova kulturno-umjetnička manifestacija se po drugi puta održava, a organizira je Vijeće Gradske četvrti Trnje i Pučko otvoreno učilište Zagreb pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Uime gradonačelnika, poziv sugrađanima da se pridruže proslavi je uputila njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević: »Dan Trnja je važno događanje na kojem se susjedi i prijatelji mogu susresti, podijeliti iskustva te radost i zadovoljstvo zajedničkog stvaranja u proteklih godinu dana. Uvjerena sam da će ovogodišnja manifestacija biti platforma za stvaranje nove suradnje i novih prijateljstava na Trnju. Vidimo se na fontanama!«.

Istaknula je, također, da će Trnje iduće godine biti svojevrsno sjedište Europe jer će Hrvatska do polovine 2020. predsjedati Vijećem Europe, a središnja događanja će se odvijati upravo u srcu Trnja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Ravnatelj Pučkoga otvorenog učilišta Ivan Šutalo je istaknuo da organizatori žele obogatiti kulturnu i turističku ponudu Gradske četvrti Trnje, uključiti građanke i građane u oblikovanje ponude njihova kvarta te omogućiti ustanovama, pojedincima, sportskim društvima i udrugama da se predstave Trnjanima, ali i svim Zagrepčanima i Zagrepčankama.

U sklopu manifestacije će se održati brojne likovne, kreativne i umjetničke radionice za građane, a studenti i učenici će predstaviti nove tehnologije i projekte dok će od 15 sati nastupati djeca vrtićkog uzrasta i osnovnoškolci, rekao je ravnatelj Šutalo.

Predsjednik VGČ Trnje Mate Bartoluci je istaknuo da očekuje veliki broj posjetitelja te da ova već tradicionalna manifestacija bude uvod u Zagrebačko kulturno ljeto.

Osim radionica, predstava, druženja i zabave za sve dobne skupine te natjecanja u vožnji bicikala posjetitelji će imati priliku družiti se s brojnim hrvatskim sportašima. Dan Trnja će u večernjem dijelu programa, od 20 sati uveličati veliki koncert grupe Vatra. (zg-magazin.com.hr / zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni