Najavljena Eurovizija mladih glazbenika

Najavljena Eurovizija mladih glazbenika

(Foto: www.zagreb.hr)

„Drago nam je da Zagreb više nije prepoznat samo kao sveučilišni grad i grad sporta, nego i kao grad kulture i umjetnosti“, poručila je zamjenica Pavičić Vukičević

Na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu će 21. lipnja 2020. godine biti održano prestižno međunarodno natjecanje Eurovizija mladih glazbenika, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u prostorijama Hrvatske radiotelevizije.

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić izrazio je zadovoljstvo što je HRT po prvi puta organizator i producent ovog natjecanja.

„To je za nas izazov koji prihvaćamo s pouzdanjem u svoje kreativne i tehničke snage. Sigurni smo da ćemo taj posao uspješno obaviti”, rekao je ravnatelj Bačić te je zahvalio Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture na partnerstvu.

Rukovoditeljica Radne jedinice Glazba HRT-a Ivana Kocelj istaknula je da je HRT od 1994. godine sudionik natjecanja Eurovizija mladih glazbenika.

„Postoje i starija natjecanja, ali vrijednost ovog natjecanja je u tome što se ne obraća samo poznavateljima i ljubiteljima klasične glazbe, nego i najširoj publici kroz radijski, televizijski i internetski prijenos. Veselimo se da ćemo ove godine kao organizator i producent predstaviti Hrvatsku, Zagreb i HRT“, izjavila je Kocelj.

Pomoćnica ministrice kulture doc. dr. Iva Hraste Sočo je kazala da se radi o odličnom projektu HRT-a u kontekstu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europe. „Eurovizija mladih glazbenika smješta hrvatsku kulturu i umjetnost u ravnopravni položaj s europskim zemljama“, istaknula je.

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević je izrazila zadovoljstvo što Grad Zagreb može sudjelovati u ovom projektu s HRT-om.

„Drago nam je da Zagreb više nije prepoznat samo kao sveučilišni grad i grad sporta, nego i kao grad kulture i umjetnosti. Naši glazbenici su već sada postigli rezultate. Najbolji su ambasadori kulture i umjetnosti. Dužni smo se pokazati kao dobri organizatori zbog njihovih dobrih uspjeha, ali i mladih glazbenika koji će tek doći“, poručila je zamjenica Pavičić Vukičević.

Konferenciji je nazočio i Jon Ola Sand iz Europske radiotelevizijske unije i izvršni supervizor natjecanja Pjesme Eurovizije koji je rekao da je projekt u dobrim rukama.

„Ponosni smo na kooprodukciju s HRT-om i nadamo se da ćemo osigurati uvjete koji su mladima potrebni da bi zasjali na finalnoj večeri“, izjavio je Jon Ola Sand.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni