Najavljena 48. Kutija šibica

Najavljena 48. Kutija šibica

Ukupni nagradni fond turnira iznosi 320 000 kuna. Cijena pojedinačne karte iznosi 10 kuna za sve utakmice a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 50 kuna

U ponedjeljak, 5. studenoga službeno počinju prijave za 48. po redu izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica 2018. powered by Coca Cola, rečeno je na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak u konferencijskoj dvorani Doma sportova.

Turnir će se održati od 24.11. do 30.12 dok je službeno izvlačenje parova najavljeno za 15. studenoga, a uz 48. seniorski turnir igrati će se i 12. veteranski turnir te 3. turnir žena, najavio je Marinko Tomić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima koja je zadužena za organizaciju turnira čija je posebnost, između ostalog, u tome da se radi o turniru koji se posve samostalno financira.

Među novostima ovogodišnjeg turnira Tomić je apostrofirao mogućnost prijava putem linka na portalu Sportskih novosti, uvođenje mogućnosti online kupnje karata na redizajniranoj službenoj stranici turnira te uvođenje nagrade za najboljeg igrača turnira nazvane po nesretno preminulom Matiji Caparu koji je „obilježio Kutiju svojim igrama te maksimalnim profesionalizmom i fair play pristupom“ .

Pored Tomića tiskovnoj su konferenciji nazočili i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević te legendarni sportski novinar Anton Samovojska, inače i sam iskusni veteran turnira s nastupima na preko 30 izdanja Kutije.

„Kao igrač sam prošao 70-te i 80-te kada je Kutija mamila sve iz Zagreba, Hrvatske i regije. Mi smo tada smatrali da onaj tko nije igrao Kutiju šibica nije igrao mali nogomet i za turnir smo se pripremali po dva mjeseca“, započeo je Samovojska drhtavim glasom i suznih očiju pojašnjavati tajnu dugovječnosti turnira na opće oduševljenje svih prisutnih u dvorani.

„U prošla vremena su svi treneri svojim prvoligaškim igračima i reprezentativcima dozvoljavali da igraju na Kutiji šibica jer mali nogomet može jako koristiti velikom nogometu. Ništa kao mali nogomet ne razvija kombinatoriku i takav pristup treba njegovati i dalje na turniru koji je postao brend našeg grada“, dodao je Samovojska koji je na konferenciju donio i „artefakt iz prošlosti“ dres u kojem je nastupao na Kutiji prije nekoliko desetljeća.

Prokomentirao je i nagradu za najboljeg igrača rekavši kako je to „jedna od najljepših stvari koja se mogla dogoditi jer je Matija Capar bio izvrstan igrač“.

Jelena Pavičić Vukičević je istaknula da se „Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba ponose ovim velikim sportskim događajem koji grad pozicionira na europsku ali i svjetsku sportsku kartu“, dodajući da se s ponosom može reći kako je „Zagreb grad sporta a zagrebački sportaši ambasadori Zagreba i Hrvatske u Europi i svijetu“.

„Nakon ovih nadahnutih riječi gospodina Samovojske nije mi preostalo puno osim da istaknem kako definitivno mislim da jedno ovakvo tradicionalno događanje u idućim godinama zahtjeva još angažiraniji pristup poslu te stoga sa zadovoljstvom mogu reći da će od idućeg 49. izdanja ovaj turnir biti uvršten u popis velikih sportskih priredbi od posebnog interesa za Grad Zagreb što je ujedno i najbolja priprema za veliku 50. obljetnicu“, rekla je zamjenica gradonačelnika koja je izlaganje zaključila citatom proslavljenog bivšeg reprezentativca Darija Šimića koji je Kutiju šibica nazvao „Ligom prvaka za malonogometaše“.

Kotizacije za prijave na turnir su ostale iste kao i prošle godine što znači 1000 kuna za seniore i veterane te 200 kuna za žensku Kutiju što je prošle godine prepolovljeno na prijedlog gradonačelnika Zagreba gospodina Milana Bandića. Ukupni nagradni fond iznosi 320 000,00 kuna. Cijena pojedinačne karte iznosi 10 kuna za sve utakmice a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 50 kuna.

Utakmice se igraju u dvojci Doma sportova, te u dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava, a seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine broj 5 dok se turnir žena igra s loptom veličine 4 sportskog sponzora Rost Šport.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni