Najavljen program obilježavanja 225 godina Parka Maksimir

Najavljen program obilježavanja 225 godina Parka Maksimir

»Svi programi, od dječjih radionica, vodenih tura i koncerata su besplatni pa još jedanput pozivam sve sugrađane i one koji žive blizu Zagreba da nam se pridruže i da uživaju u trodnevnome bogatom programu«, kazao je suorganizator događanja Emil Kirbiš

Proslava 225 godina Parka Maksimir će se održati od 13. do 15. rujna u Maksimiru, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare na Vidikovcu u Parku.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević je istaknula da je Park osnovan prije 225 godine i da je tada bio europski fenomen jer je kao drugi u Europi bio otvoren za građanstvo.

»Jako smo ponosni na Maksimir koji po tradiciji krajobrazne kulture prati englesku školu, rekla je i objasnila kako nakon prve faze modernizacije koja je obuhvatila zoološki vrt slijedi i druga koja je usmjerena na prostor Parka kojim upravlja Javna ustanova Maksimir. Vjerujem da će kroz modernizaciju, jezera u Parku postati jednako dostupna za sve građane«, dodala je i pozvala građane da ovaj rujanski vikend provedu u prirodi sa svojim obiteljima.

Program počinje 13. rujna projekcijom dječjeg filma pored Vidikovca te dodjelom medalja i diploma prvim polaznicima našega novog edukativnog programa „Mali maksimirski rendžer“, objasnio je ravnatelj Javne ustanove Maksimir Luka Čuljak pa je dodao da je program osmišljen sa Savezom izviđača Republike Hrvatske i da je u njega bilo uključeno 58 osnovnoškolaca.

»Središnji događaj manifestacije je koncert hrvatskog pijanista Zvjezdana Ružića 14. rujna, dok je 15. rujna dan rezerviran za trudnice i majke, odnosno za besplatne nutricionističke savjete vezane uz trudnoću te uz prehranu i njegu djece na edukativno-zabavnome Pikniku s HiPPom«, rekao je i napomenuo da će posjetitelji zadnjeg dana manifestacije također moći sudjelovati u vođenim turama kroz Park, a da će najmlađi moći vježbati s poznatim hrvatskim trenerom Mariom Mlinarićem.

Pijanist, skladatelj i peterostruki dobitnik Porina Zvjezdan Ružić je najavio svoj nastup za subotu s novim projektom Pianotron – the Floating Concert na plutajućoj pozornici u bajkovitome ambijentu Drugog jezera. »Koncert predstavlja spoj klavira i Mellotrona te mi je čast biti dijelom ove velike manifestacije«, pojasnio je je.

»Svi programi, od dječjih radionica, vodenih tura i koncerata su besplatni pa još jedanput pozivam sve sugrađane i one koji žive blizu Zagreba da nam se pridruže i da uživaju u trodnevnome bogatom programu«, kazao je suorganizator događanja Emil Kirbiš.

Trodnevnu manifestaciju organizira Javna ustanova Maksimir i agencija Pedicab pod glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni