Najavljen dosad najraskošniji Floraart

Najavljen dosad najraskošniji Floraart

»Ove smo godine zasadili više od 123 tisuće sadnica koje će i nakon izložbe oplemenjivati Bundek«, istaknuo je voditelj podružnice ZGH Zrinjevac Igor Toljan

Foto: Ivan Marinković

Bundek se ponovo pretvara u najraskošniju cvjetnu oazu: više od 220 izlagača, nikada atraktivniji izložbeni prostor Bundeka od 300 tisuća četvornih metara, zasadit će se čak 123.310 biljaka, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Caffe baru Sunce na zagrebačkom Bundeku u povodu međunarodne vrtne izložbe, 53. Floraarta, koji se uz zagrebačko jezero održava od 28. 5. do 3. 6.

O bogatom programu najvećeg hortikulturnog događaja u Zagrebu govorili su prvi čovjek Grada Milan Bandić, predsjednik Organizacijskog odbora, voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan i predsjednik Izvršnog odbora te dopredsjednik IO Floraarta Darko Uidl.

»Floraart je zaštitni znak grada Zagreba, a to potvrđuje i činjenica da se ove godine organizira 53. put. Kada smo prije 15 godina od zapuštenog Bundeka odlučili napraviti prekrasan park, zaključili smo da je područje oko jezera idealno mjesto za Floraart. Pozivam sve naše sugrađane da nam se od ponedjeljka do nedjelje pridruže i uživaju u najvećoj cvjetnoj rapsodiji, kazao je Milan Bandić.

»Floraart je rezultat suradnje svih podružnica Zagrebačkog holdinga i brojnih ustanova u gradu. Tradicionalno, ulaz na izložbu je besplatan, a organiziran je i besplatan razgled vlakićem. Veseli me što je iz godine u godinu Floraart sve bogatiji, imamo sve više izlagača, sve ljepši izložbeni prostor i sadimo sve veći broj biljaka. Ove smo godine zasadili više od 123 tisuće sadnica koje će i nakon izložbe oplemenjivati Bundek«, istaknuo je Igor Toljan.

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove posjetitelje ove godine očekuju zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista, izbora za najljepši kućni vrt na području Zagreba i Zagrebačke županije i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor. Najmlađi će uživati u Floragradu uz čitanje priča, dječje predstave, zabavne radionice i sadnju cvijeća.

»Na izložbi ćemo predstaviti najnovije trendove u krajobraznom uređenju, prezentirat ćemo nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji. Edukacija je jedan od temeljnih ciljeva izložbe i iznimno se trudimo prenijeti na naraštaje odgovoran odnos prema prirodi i okolišu. S ciljem senzibiliziranja javnosti i unapređenja kvalitete života omogućili smo nastup brojnih udruga, a ove godine jedan od partnera je i Zoološki vrt, dok u suradnji s Dumovcem, skloništem za nezbrinute životinje 2. lipnja organiziramo reviju pasa s ciljem njihovog udomljavanja«, kazao je Darko Uidl.

 zložbu u prosjeku posjeti oko od 350 tisuća ljubitelja cvijeća, a za sve ljubitelje cvijeća organizirana je besplatna autobusna od Mažuranićevog trga do Bundeka.

Više informacija na: http://www.zrinjevac.hr/floraart/ (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni