Najavljen 51. malonogometni turnir Kutija šibica

Najavljen 51. malonogometni turnir Kutija šibica

(Foto: Press materijal)

U Domu sportova danas je najavljeno novo, 51. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2022. powered by Coca-Cola.

Ovaj je turnir, uz Zlatnu piruetu i Hanžekovićev memorijal jedan od tri najdugovječnija sportska događaja u Zagrebu što su dosegnula brojku od 50 izdanja.

„Prošle godine je bio nogometni spektakl u Domu sportova i očekujemo da se tako nastavi i ove godine“, najavio je pročelnik za sport i mlade Milan Pavelić. Dodao je kako očekuje isti broj prijava kao i prethodnih godina te je izrazio nadu da će Kutija potrajati još barem pola stoljeća.

Ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Kosta Kostanjević najavio je da službene prijave započinju 2. studenoga, a turnir će se održati od 26. studenoga do 29. prosinca.

Međunarodni kvartovski turnir

Kutija je kvartovski turnir, ali mi se veselimo i brojnim prijavama ekipa iz okolice Zagreba, kao i cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva što potvrđuje da je Kutija najveći turnir u regiji. Među novostima ovogodišnjeg izdanja je poziv fakultetskim malonogometnim ekipama na besplatnu prijavu za Kutiju, s ciljem poticanja studentskog sporta“, istaknuo je Kostanjević.

„Ovih 50 godina mijenjale su se lopte, pravila, trendovi, broj prijavljenih ekipa je rastao i padao. Bio je rat, bila je korona ali Kutija ostaje zauvijek“, naglasio je predsjednik organizacijskog odbora Boro Stipić.

Na kraju je o Kutiji emotivno govorio i proslavljeni malonogometaš Korab Morina koji je već šest puta osvajao turnir.

„Kutija šibica je meni donijela jako puno kako u sportskom tako i u poslovnom planu te mi je otvarala mnoga vrata pa tako i danas svoje učenike odgajam da se prijavljuju na turnir“, rekao je Morina. Poručio je kako na ovogodišnje izdanje stiže po novi naslov s „dream team“ ekipom kako bi ispunio obećanje dano preminulom prijatelju Matiji Caparu, koji je i sam bio legenda turnira, a s kojim je imao dogovor da osvoje onoliki broj veteranskih turnira koliko su osvojili seniorskih.

Nagradni fond od 170.000 kuna

Uz 51. seniorski turnir igrati će se i 15. veteranski turnir te 6. turnir žena. Ukupni nagradni fond turnira iznosi 170.000 kuna uz uobičajene pehare, medalje i sponzorske darove.

Službeni početak prijava je u srijedu 02. studenoga, a završetak 10. studenoga. Prijave će biti moguće na mrežnoj stranici www.kutija-sibica.hr te direktno u Domu sportova. Cijena kotizacije za seniorski i veteranski turnir je 1000 kn, dok za turnir žena iznosi 200 kn. Seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine broj 5 s reduciranim odskokom dok se turnir žena igra s loptom veličine 4.

Izvlačenje parova predviđeno je za 16. studenoga nakon čega slijede dvoboji na četiri lokacije: dvorani 2 Doma sportova, SD Boško Božić Pepsi, SD Sutinska vrela i SD Dubrava. Uzbudljiva završnica turnira već tradicionalno započinje na Štefanje, a 29. prosinca biti će poznat i pobjednik 51. izdanja najvećeg malonogometnog turnira u regiji uz izravan televizijski prijenos na HTV-u.

Cijena pojedinačne karte iznosi 20 kuna za sve utakmice a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 75 kuna ili pojedinačne ulaznice za polufinale i finale po cijeni od 30 kuna. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni