Najavljen 34. Kros Sportskih novosti

Najavljen 34. Kros Sportskih novosti

U organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza će se 9. travnja na zagrebačkom Bundeku po 34. put održati Kros Sportskih novosti, tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i studenata zagrebačkog sveučilišta u trčanju u prirodi i najmasovnija hrvatska atletska manifestacija mladih, najavljeno u četvrtak na konferenciji za novinare u caffe baru Bundek.

»Posebno smo zahvalni našim partnerima, Hrvatskom atletskom savezu i Gradu Zagrebu, te pokroviteljima HEP-u, Središnjem državnom uredu za sport i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, bez kojih bi bila nemoguća organizacija ovakvog opsežnog događanja«, istaknuo je Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti i organizator Krosa. Organiziranjem ove manifestacije dajemo priliku da se upoznaju i druže djeca iz cijele Hrvatske, od Istočne Slavonije do Istre i Južne Dalmacije.

»Dat ću nalog Turističkoj zajednici Grada Zagreba da naprave 5000 tradicionalnih zagrebačkih srca koji će dobiti svi sudionici Krosa«, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te obećao kako će u nedjelju doći na početak utrke pozdraviti natjecatelje.

Boro Stipić, rukovoditelj projekata i predstavnik Hrvatskog atletskog saveza je istaknuo kako je do sad prijavljeno 4341 učenika iz 19 županija i oko 200 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. (zg-m)