Nagrade uspješnim sportašima Zagrebačke županije

Nagrade uspješnim sportašima Zagrebačke županije

„Meni je to bio jedan od najljepših osjećaja koje sam ikada doživjela, biti na prvom mjestu i slušati hrvatsku himnu. Puno sam trenirala i taj dan je uistinu bio moj dan“, istaknula je taekvwondašica Melani koja će za dva tjedna nastupiti na Svjetskom prvenstvu

Zamjenik župana Hrvoje Frankić u ponedjeljak je primio je i prigodno nagradio Europsku prvakinju do 21 godine u taekwondou, Melani Adamić-Golić te stolnotenisače s invaliditetom, Mirjanu Lučić i Pavla Jozića koji su na 1. svjetskom ekipnom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Bratislavi osvojili brončanu, odnosno srebrnu medalju.

„Htio bih se zahvaliti prvenstveno sportašima na ostvarenim rezultatima, ali isto tako i vašim trenerima i klubovima, kao i cijelom onom sustavu koji je stajao iza vas, koji vam je pomogao da postignete vrhunske rezultate“, rekao je zamjenik te naglasio kako Zagrebačka županija godišnje za sport izdvaja 6,2 milijuna kuna te kako sustavno gradi školske dvorane. „Time postižemo da Zagrebačka županija pojačava sportski duh među mladima, rekreaciju među mladima i onim starijima i na taj način kao sustav i društvo napredujemo“, rekao je zamjenik Frankić.

Inače, Melani Adamić-Golić, taekwondoistici iz Zaprešića, ovo je prva zlatna medalja s velikih natjecanja. U finalu natjecanja održanog u Bugarskoj pobijedila je Ruskinju Marinu Klimko sa 7:1. „Meni je to bio jedan od najljepših osjećaja koje sam ikada doživjela, biti na prvom mjestu i slušati hrvatsku himnu. Puno sam trenirala i taj dan je uistinu bio moj dan“, istaknula je Melani koja će za dva tjedna nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Na 1. svjetskom ekipnom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Bratislavi, Mirjana Lučić je u paru sa Sandrom Paović osvojila brončanu medalju izgubivši u polufinalu od Brazila 2:0. Mirjana je članica STK osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice.

„Ovo mi je prva svjetska medalja i zaista je bio divan osjećaj, jer sam ju još k tome osvojila sa Sandrom Paović. Teško je to vama možda zamisliti, ali to što smo mi izvele ravno je svjetskom čudu. Sandra je potpuno nepokretna, a igrala je u kategoriji gdje smo mi s manjim invaliditetom. Ovo što smo mi izvele vjerojatno više nikada nitko neće. Time je ta medalja još više dobila na svojoj težini i ljepoti“, rekla je Mirjana i dodala kako se priprema za Europsko prvenstvo u rujnu.

Samoborac Pavao Jozić je na natjecanju u Bratislavu u paru s Vjekoslavom Gregorovićem osvojio srebrnu medalju. U finalu u srazu sa Španjolcima Alvarom Valerom i Albertom Seonaneom poraženi su s 2:0. „Ovu medalju smo, u dvorani u Samoboru gdje treniram, stvorili moj trener Roko Tošić i ja. Na natjecanje smo ju išli samo pokupit jer smo znali kako smo trenirali i programirali cijeli sustav treniranja makar smo imali teške protivnike i jaku konkurenciju“, rekao je Jozić.

Zagrebačka županija sportaše je nagradila sportskom opremom po njihovoj želji.

Na prijemu su prisustvovali i predstavnici Zajednice športskih udruga i Saveza Zagrebačke županije Igor Mužina, Željko Kiseljak, Domagoj Šlat i Mario Makarun i predsjednik Saveza za osobe s invaliditetom Zagrebačke županije Darko Matić. U ime Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu prijemu je nazočila Nada Sohora. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni