Nagrade Grada Zagreba dobili talijanski znanstvenici i inženjeri

Nagrade Grada Zagreba dobili talijanski znanstvenici i inženjeri

Na Građevinskom fakultetu danas je predstavljen predstavljen projekta urbane obnove zagrebačkog središta – Blok 19. Projekt je predstavljen u okviru prve hrvatske konferencije o potresnom inženjerstvu.

Na predstavljanju je bila i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, ujdeno i kandidatkinja za gradonačelnicu. Na projektu kojim bi se revitalizirao Donji grad, radilo je 12 stručnih skupina, no početak, kao ni cijena radova još nisu poznati jer ovise o novcu koji Grad očekuje od države.

Uutar Bloka 19 se priprema i izgradnja Džamonjinog muzeja. »Otvaranje prostora, komunikacija, zelenilo, novi sadržaji – sve ono što zapravo čini urbano tkivo grada Zagreba. Ovo je jedna nova vizija razvoja grada koja će nam omogućiti da vratimo pozitivnu energiju u zagrebačko središte«, podučila je Pavičić Vukičević.

Kako cjelovita obnova ne bi bila moguća bez angažmana brojnih stručnjaka i znanstvenika primarno građevinarske struke Pavičić Vukičević je ovom prilikom virtualno uručila Medalju Grada Zagreba trima talijanskim znanstvenicima koji su pomagali prilikom pregleda oštećenja nakon potresa u ožujku 2020. Dobitnici su Agostino Goretti, Vitor Silva i Paolo Morandi – talijanski znanstvenici i inženjeri koji su, uz domaće snage, nesebično i vrijedno pregledavali oštećenja i uporabljivost objekata nakon katastrofalnog potresa.

Medalja Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Zagreba i drugim osobama koje su postigle uzorne uspjehe djelujući na području Zagreba. Prošlogodišnji potres ujedinio je cijelu Hrvatsku, a pomoć i podrška stizali su i iz cijelog svijeta. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni