Nagrada VAM po šesti put dodijeljena Ljiljani Pranjić

Nagrada VAM po šesti put dodijeljena Ljiljani Pranjić

(S dodijele Negrade: Ljiljana Pranjić, treća zdesna)

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU je u subotu 18. veljače 2017. dodijelila Nagradu Vesna Andrijević Matovac za 2016. godinu pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Gradske skupštine Grada Zagreba. Dodjela Nagrade održana je uz Staroj gradskoj vijećnici, a podržao ju je i Gradonačelnik Grada Zagreba.

Nagrada je dodijeljena po šesti put, ovoga puta gđi. Ljiljani Pranjić.

Ljiljana osobnim primjerom autentično svjedoči da je karcinom dojke kronična bolest zahvaljujući suvremenim metodama liječenja i njezinoj posvećenosti i suradljivosti. Svoju životnu priču puno je puta podijelila u javnosti, pri čemu je postala uzor brojnim ženama kojima ulijeva hrabrost, optimizam i motivaciju da dignu glavu i bore se za sebe. Sudjeluje u programima Udruge, inicira ih, a neke i sama provodi i time promiče važnost psihološke pomoći, edukacije u liječenju, oporavku i podizanju kvalitete života oboljelih žena.

Svečanost dodjele Nagrade uveličao je i Gitaristički orkestar GU Elly Bašić u kojem sviraju ponajbolji učenici iz klase profesora Ante Čaglja.

Posebno ohrabrujuće i tople riječi uputili su govornici: izaslanik Predsjednice dr. Madžar, izaslanik Predsjednika Vlade, ministar zdravlja prof. Kujundžić i izaslanica Gradonačelnika grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina. Nagrađena Ljiljana Pranjić toplo je pozdravljena od svih prisutnih, osobito od brojnih oboljelih žena i korisnica Centra za psihološku pomoć SVE za NJU.

Nakon dodjele, održan je prigodni domjenak u Palači Dverce. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni