Nabavljaju se luksuzni automobili za čelnike gradskih tvrtki

Nabavljaju se luksuzni automobili za čelnike gradskih tvrtki

Zagrebački holding i njegovih šest tvrtki uzet će u najam 266 vozila na što će se potrošiti 16,6 milijuna kuna plus PDV, piše u četvrtak Večernji list. Na obnovu voznog parka potrošit će se, dakle, gotovo 21 milijun kuna.

Prema dokumentaciji te javne nabave koja je sad u postupku prethodnog savjetovanja, vozila bi se u najam uzela na rok od dvije godine.

Vozila se nabavljaju za Zagrebački holding, AGM, GSKG, Vodoopskrbu i odvodnju, Gradsku plinaru Zagreb (GPZ), GPZ Opskrbu te Zagrebačku stanogradnju.

Prema troškovniku, nabavlja se po jedan osobni automobil kao što su Audi A6, Mercedes E klase, BMW 5 ili jednakovrijedno vozilo više srednje klase koje mora imati imati dizelski motor, automatski mjenjač, snagu od minimalno 160 kW, četiri vrata, Xenon svjetla, pogon na sve kotače i biti crne boje.

Osim toga, zagrebačke tvrtke žele unajmiti i četiri automobila poput Audija A4, Mercedesa C klase, BMW-a 3 ili jednakovrijedno drugo vozilo. Planiraju unajmiti najviše osobnih automobila niže klase poput Opela Corse, Renaulta Clija ili VW Pola i to njih 137.

U Gradu i Holdingu kažu da je prethodni okvirni sporazum za najam osobnih vozila istekao u 2019. te je stoga pokrenut novi otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za nabavu roba s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine s tri gospodarska subjekta, navodi Večernji. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni