Na Zrinjevcu proslavljen Međunarodni dan starijih osoba

Na Zrinjevcu proslavljen Međunarodni dan starijih osoba

Maksimirske mažoretkinje Doma za starije osobe Maksimir, koje ove godine slave dvadesetu godišnjicu postojanja, otvorile su današnju manifestaciju

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba održan je Gerontološki tulum, manifestacija za sugrađane treće životne dobi, a što ju dvanaestu godinu organizira Grad Zagreb u suradnji sa zakladom Zajednički put.

“Predlažem da se od iduće godine ova manifestacija zove Tulum najmudrijih Zagrepčana jer su ovi ljudi izgradili ovaj grad i najzaslužniji su za njegovu dušu”, rekao je gradonačelnik te je dodao kako je Zagreb socijalno najosjetljiviji i najodgovorniji od svih 28 europskih metropola, koji u teško ekonomsko i gospodarsko vrijeme nije ukinuo nijednu socijalnu mjeru, a za takvo što, naglasio je, treba imati snagu i viziju.

Uvodnu točku tradicionalno su izvele Maksimirske mažoretkinje Doma za starije osobe Maksimir koje ove godine slave jubilarnu, dvadesetu godišnjicu postojanja i koje su od gradonačelnika Bandića dobile ruže za predani rad.

Osim zabavnog programa, u izvedbi korisnika gerontoloških centara, a kojih je bilo preko 500, mnogobrojni posjetitelji mogli su na licu mjesta doznati više o uslugama i programima namijenjenih starijoj populaciji. Na štandovima je organiziran niz preventivno-zdravstvenih usluga, poput mjerenja tlaka i šećera, tlaka venske cirkulacije, statusa vitamina i minerala u tijelu, a dijelile su se i razne brošure s informacijama o starenju i starosti. Druženje na Zrinjevcu, u kultnome zagrebačkom parku, bila je dobra prigoda i za prodaju skulptura, suvenira i drugih radova štićenika domova i članova udruga. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni